Zgodovinski vzhod ZDA od €1.250 + letalo na osebo - 12 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: narava, zgodovina, plaže  in čudovita mesta 

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 11

Najboljši čas: preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 3 in 4** z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od €1.250 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 11 nočitev v hotelih 3* in 4* v dvoposteljni sobi,
  • 5 krat zajtrk,
  • digitalna knjiga potovanja,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


 

Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v Washingtonu

Po pristanku v Washingtonu boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel v središču mesta in prenočili.

Hotel: 1 nočitev


Dan 2: Washington - Shenandoah
Zapustite svet ameriške in svetovne politike, ter se odpeljete v čudovite Apalače. Peljete se po cesti Blue Ridge Parkway, razgledni cesti, ki je dolga preko 750 kilometrov in vijuga preko Virginije in Severne Karoline. Praktično na vsakem ovinku se vam odpirajo čudoviti razgledi na neokrnjeno naravo. Cesta vas pripelje v narodni park Shenandoah. Tu vas čakajo slapovi, tihe, gozdnate vzpetine in nepozabni razgledi. Ste v popolni divjini.

 

Pot: 180 km
Hotel: 1 nočitev


 

Dan 3: Shenandoah - Roanoke
Cel dan preživite v neokrnjeni naravi narodnega parka in Apalačev. Časa imate dovolj tudi za kakšen peš izlet. Nočitev v kraju Roanoke.

Pot: 250 km
Hotel: 1 nočitevDan 4: Roanoke - Williamsburg
Prečkate Virginijo in prispete v Richmond. Tu se je med državljansko vojno zvrstilo kar nekaj pomemnbih dogodkov, obenem pa je bil takrat tudi glavno mesto Konfederacije. Zgodovina ponovno oživi v mestu Williamsburg, ki je bil glavno mesto ZDA od leta 1699 do 1780. Tu se nahaja eden največjih živih zgodovinskih muzejev na svetu. Veliko je zanimivega in zabavnega tako za odrasle, kot za otroke. Vstopili boste nazaj v preteklost in spoznali življenje kraja v 18. stoletju. Peljali se boste s kočijo, opazovali obrtnike pri delu, se pridružili starodavnemu kosilu in poklepetali s politikom ali sužnjem. Edinstvena dogodivščina! Več informacij na https://www.colonialwilliamsburg.com/explore?from=homedefault

Pot: 390 km
Hotel: 1 nočitevDan 5: Williamsburg - Virginia Beach
Danes vas čaka sproščen dan v letovišču Virginia Beach. Plaža je dolga in peščena, za njo se vleče živahna promenada.


Pot: 100 km

Hotel: 2 nočitvi
 


Dan 6: Virginia Beach

Prost dan.

 


Dan 7: Virginia Beach - St. Michaels
Chesapeake Bay Bridge Tunnel je kar 37 kilometrov dolga cesta preko zaliva Chesapeake. Prečkate mostove, tunele in manjše otočke. Prispete na polotok Delmavara. Tu vas čakajo močvirja, bogata s pticami, neskončna polja koruze, dolge peščene plaže in prijetne vasi.
St Michaels je ena najbolj prikupnih vasic vzhodne obale. Je mešanica starih, viktorijanskih hiš, butičnih trgovin in živahnega pristanišča. Mestece ima tudi zgodovinsko vlogo. Leta 1813 so Britanci mesto bombardirali iz ladij. Meščani so mesto popolnoma zatemnili, v gozdu ob mestu pa so prižgali lanterne. Tako so se izognili uničenju, porušena je bila le ena hiša. Od takrat je St Michaels poznan kot mesto, ki je za nos potegnilo Britance.


Pot: 380 km

Hotel: 1 nočitev
 

 

Dan 8: St Michaels - Baltimore
Dopoldne se odpeljete v Annapolis, prikupno glavno mesto Marrylanda. Kolonialna arhitektura, tlakovane ulice, predvsem pa bogata pomorska tradicija. Tu domuje ameriška Pomorska akademija, zato je mesto polno belih študentskih uniform. Akademijo lahko tudi obiščete ali pa se raje odločite za obisk muzeja. Pomorstvo tu je način življenja in zaliv je poln plovil vseh velikosti in oblik. 


Vaš današnji cilj je Baltimore, kjer prenočite.

 

Pot: 140 km

Hotel: 1 nočitev


 

Dan 9: Baltimore - Philadelphia
Baltimore je delavsko, pristaniško mesto, zato bo površen ogled verjetno dovolj. Bolj vas bo pritegnila Philadelphia, rojstno mesto ZDA. 4. julija 1776 so tu podpisali Deklaracijo o neodvisnosti. Oglejte si Independence National Historical Park, Reading Terminal Market in enega izmed zanimivih muzejev.

Pot: 170 km
Hotel: 1 nočitevDan 10: Philadelphia - New York
O čudovitem in zanimivem New Yorku nam ni treba izgubljati besed. Vzemite si dovolj časa za ogled Manhattana in njegovih svetovno znanih znamenitosti.

Pot: 160 km
Hotel: 2 nočitvi


Dan 11: New York
Prost dan za ogled mesta in nakupe. Priporočamo rezervacijo vodenega ogleda mesta, kar proti doplačilu lahko uredimo. Bivanje v New Yorku lahko tudi podaljšamo.Dan 12: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Oddaja avtomobila in polet proti Evropi. Pristanek v Evropi naslednji dan.