Klasična zahodna Kanada od €1.200 + letalo na osebo - 12 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: Vancouver, narodni parki Banff, Jasper, revelstoke

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 11

Najboljši čas: preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 3* z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, popotnike, družine

 

Paket od €1.200 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 11 nočitev v hotelih 3* v dvoposteljni sobi,
  • obroke po programu,
  • digitalna knjiga potovanja,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta, vključen je en tank goriva)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


 

Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v Vancouvru

Po pristanku v Vancouvru prevzem vozila, prevoz do hotela in nočitev.

Hotel: 3*, 2 nočitviDan 2: Vancouver
Olimpijsko mesto vam bo pokazalo veliko. Stisnjeno je med Pacifik in gorato notranjost. Velja za enega najboljših mest glede kvalitete življenja in preveva ga kozmopolitanski duh. Ima številna etnično drugačna okrožja, tudi največjo kitajsko četrt v Kanadi.

Mesto si lahko ogledate sami, ali pa vam rezerviramo vodeni ogled.

 

 

Dan 3: Vancouver - Penticton
Danes Vancouver zapustite in se peljete skozi vinorodno pokrajino Britanske Kolumbije. Sledite dolini Okanagan, ki je posejana z vinogradi in sadovnjaki. Po želji se ustavite v eni izmed številnih vinskih kleti.

Pot: 390 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 4: Penticton - Mount Revelstoke
Narodni park Revelstoke je sicer majhen, vendar izredno slikovit. Varuje edini deževni gozd zmernih širin. Višje gozd preide v alpske travnike in snežene kape. Med starodavnimi cedrami živijo črede severnih jelenov, grizliji in gorske koze. Posebej lepi so gorski travniki, ki v kratkem poletju zažarijo v vseh barvah.

Pot: 205 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 5: Mount Revelstoke - Banff
Danes vas čaka več narodnih parkov. Prvi je Glacier s preko 130 ledeniškimi jezeri ter izredno biološko pestrostjo. Ledeniški pokrajini dominirajo ošiljeni gorski vrhovi.

Park Yoho je manjši in zajema zahodna pobočja Rockijev. Preko gorskih sten padajo bučeči slapovi, pokrajina pa kaže mogočno moč ledu in vode.

Obvezen je postanek pri Lake Louise, če bo dovolj časa priporočamo najem kanuja in izlet po jezeru. 
Ustavite se ob Lake Louise kjer je tudi luksuzni in znani hotel Fairmont. Hotel je ob koncu 19. stoletja zgradila kanadska železnica in sem vozila petične goste. Če ne boste prepozni, se v Banff peljite po cesti HWY 1a preko Bow Valley, ki ponuja veliko čudovitih razglednih točk.

Pot: 285 km

Hotel: 3*, 2 nočitvi
 


Dan 6: Banff

Banff je najstarejši park Kanade in raziskovali ga boste ves dan. Videli boste ledenike, ledene planote, stare gozdove in slikovite gorske vrhove, ki se ogledujejo v jezerih.

Po parku je speljanih več cest, še bolj zanimivo pa bo, če se boste kam odpravili tudi peš ali pa z gondolo na enega izmed razglednih vrhov.

 

 

Dan 7: Banff - Jasper

Peljete se po osrčju kanadskih Rockijev s sapo jemajočimi razgledi na ledene gore in turkizna jezera pod njimi. Obiščite ledenik Athabasca, kjer se sprehodite po stekleni ploščadi nad ledom ali se po ledu zapeljete s posebnim avtobusom (rezervacija priporočljiva).

Mimo ledenika Columbia in slapov Athabasca prispete v Jasper.


Pot: 290 km

Hotel: 3*+, 2 nočitvi
 

 

Dan 8: Jasper
Jasper je največji narodni park kanadskega Skalnega gorovja. Tu so ledeniki, topli vrelci, jezera, slapovi in seveda z ledom in snegom prekrite gore. Za raziskovanje parka imate na voljo cel dan. Park je prepreden s peš potmi, priporočamo peš izlet in z avtomobilom. Videli boste spektakularni gori Mount Edith Cavell in Pyramid Mountain, Mt Robson pa je najvišja gora Skalnega gorovja Kanade.
Možnosti ogledov so neštete, priporočamo kanjon in jezero Maligne, izlet s čolnom na Spirit Island ali obisk vročih vrelcev Miette.

 

 

Dan 9: Jasper - Sun Peaks
Zapustite Alberto in obrnete nazaj proti Vancuvru. Peljete skozi Wells Gray Provincial Park kjer so bili nekoč aktivni vulkani, je prekril led zadnje ledene dobe. Rezultat teh mogočnih sil narave je pokrajina razrezana s kanjoni in dolinami v katere padajo slikoviti slapovi.

Pot: 450 km

Hotel: 3*, 1 nočitev

 

Dan 10: Sun Peaks - Whistler
Cilj današnjega dne je Whistler, znano smučarsko središče predvsem na račun zadnjih Olimpijskih iger. Od tu se odpira panorama na Coast Mountains. Mestece je polno mamljivih trgovin, seveda pa si oglejte tudi najmodernejše športne objekte.

Pot: 360 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


Dan 11: Whistler - Vancouver
Dolina Squamish vas bo pripeljala do morja, odprl se bo razgled na Horseshoe Bay. Naredite ovinek in se ustavite v Lighthouse Parku. Ta predel je zelo gozdnat, leta 1914 pa so na granitnem polotočku postavili slikovit svetilnik, ki si ga še danes lahko ogledate. Zanimiv je tudi sam gozd, ki je neverjetno še nedotaknjen. Nekatera drevesa so visoka tudi do 60 metrov in stara preko 500 let.

Če si boste upali prečkati preko 130 metrov dolg viseči most, ki binglja 70 metrov nad reko Capilano, si lahko ogledate še Stanley Park. Nekateri ga primerjajo s Centralnim Parkom v New Yorku. Ste namreč že v Vancouvru. Stanley je kar desetkrat večji od new yorškega brata, prepreda ga kar 200 kilometrov poti.

Pot: 120 km
Hotel: 3*, 1 nočitev

 

Dan 12: Vancouver, odhod
Potovanja po Kanadi je konec. Če želite, lahko bivanje v Vancouvru podaljšate. Drugače pa oddaja avtomobila na letališču in polet proti domu.