Florida in Bahami od €1.400 + letalo na osebo - 12 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: Orlando, Everglades, Miami, Florida Keys in Bahami

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 11

Najboljši čas: preko celega leta razen od avgusta do novembra

Kategorija hotelov: hoteli 3 in 4** z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine

 

Paket od €1.400 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 7 nočitev v hotelih 3 in 4** v dvoposteljni sobi,
  • 4 nočitve na Bahamih, all inclusive
  • najem manjšega avtomobila na Floridi (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


Program potovanja:

Dan 1: Pristanek v Orlandu

Po pristanku v Orlandu boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel in prenočili.

Hotel: 3*, 3 nočitve

Dan 2 in 3: Orlando
Orlando je s svojimi zabaviščnimi in tematskimi parki raj za stare in mlade. Sicer so vstopnine visoke, vendar v predprodaji ponujamo različne passe in znižane cene vstopnic za posameznike in družine. Hkrati se boste tako izognili čakanju v vrstah.

Danes se uresniči dolgoletna želja vas in verjetno predvsem vaših otrok - obisk v Walt Disney Worldu, kjer je osem zabaviščnih parkov, od tega štirje veliki. Najbolj znan je Magic Kingdom - dežela avantur, kjer bo en dan komaj zadoščal za zabavo in oglede: vožnja s pirati, potovanje skozi džunglo, vožnja s podivjanim vlakom... Ob vhodu v "deželo fantazije" obiščete tudi čudoviti "Pepelkin grad" (Cinderella Castle).

Nekatere bo zamikal Epcot center - svet prihodnosti, domišljije in fantazije. Na voljo so tudi Disneyevi Hollywoodski studiji Universal Studios, kjer vstopite v svet filma, kaskaderjev in fascinantnih filmskih trikov. Škoda bi bilo izpustiti SeaWorld! Med najbolj zanimive prebivalce spadajo delfini, pingvini, mante, orke, morski levi, želve, morski psi in skati.

Tu je Animal Kingdom, kjer prebiva kar 1700 živali 250 različnih vrst. Blizzard Beach je eden od dveh vodnih parkov s strah vzbujajočimi tobogani, prostim padom, sneženimi bazeni. Drugi vodni park je Typhoon Lagoon in je bolj primeren za družine.

 

Dan 4: Orlando - Fort Myers
Danes začnete potovanje proti jugozahodu. Potujete skozi Tampo s svojo kubansko četrtjo, pot vas pelje naprej mimo peščenih plaž St Petersburga in Clearwater Beach. V Sarasoti lahko obiščete umetniški muzej Ringling, morda pa bodo bolj privlačne sanjske plaže Longboat Key in Sieste. V Ft Myers je zanimiva zimska rezidenca Thomasa Edisona.

Pot: 360 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


Dan 5: Fort Myers - Narodni park Everglades
Nadaljujete svoje potovanje proti jugu ob zahodni obali Floride. Po kratkem sprehodu po Peti Aveniji mesta Naples se peljete po US Highway 41 v Narodni park Everglades. Tu vas čaka svojevrstna naravna pokrajina, zaznamovana z mogočnimi močvirji, kjer prebivajo aligatorji, želve in neštete vodne ptice. Priporočamo izlet z Airboatom, posebnim čolnom, ki ne uničuje naravnega habitata, obenem pa vas popelje globoko v močvirja.

Pot: 290 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 6: Everglades - Miami Beach

Danes boste pot nadaljevali v Miami. Miami je sam po sebi atrakcija za mlade in starejše. Miami Beach ni samo plaža, je način življenja, kar boste kmalu odkrili. Sprehodite se po pisani Collins Avenue, ob kateri se nizajo pisane fasade v stilu Art Deco. Obiščite kubansko četrt Little Havana in odlični Seaquarium.

Miami je mlad, pisan in živahen. Svojo živahnost ohranja tudi ponoči, ko od povsod prihaja glasba in neonske luči pisano zažarijo.

 

Pot: 85 km
Hotel: 3*, 2 nočitvi

 

Dan 7: Miami Beach
Prosto za samostojne oglede.

 

 

Dan 8: Miami - Bahami

Vožnja do letališča v Miamiju, oddaja najetega avtomobila in let na Bahame. Po pristanku na letališču na Bahamih imate organizirani prevoz do vašega hotela 3*. V hotelu bivate 4 nočitve s storitvijo all inclusive.

 

Dan 9,10,11: Bahami

Prosto za uživanje in kopanje. Bahami so morsko igrišče sonca in plaž željnih Američanov. Subtropsko otočje pa je veliko več od postojanke križarskih ladij. Sestavlja jih preko 700 otokov, večina jih ni naseljenih. Tu boste našli palme, peščene plaže, koralne grebene in tudi nekaj zgodovine.

Bivate na otoku New Providence ali Paradise, po želji lahko izberete tudi hotel na katerem drugem otoku Bahamov:

 

Nassau / New Providence / Paradise Island:

Nassau je glavno mesto in hkrati tudi edino pravo mesto Bahamov, nahaja pa se na otoku New Providence. Otok je dolg 34 kilometrov, tu živi večina prebivalcev. Paradise Island je z glavnim otokom povezan s cesto. Bivanje na otoku priporočamo vsem, ki si poleg počitnic želijo tudi raziskovanja, trgovin in nočnega življenja. 

Mali in veliki Abaco
Otoka sta eden izmed draguljev Bahamov. Imata kar 320 kilometrov peščenih obal. Do sem pridete z notranjim poletom iz Nassaua.

 

Exuma

Otočje je znano po čudovitih plažah, tu so si svoj dom poiskale tudi številne svetovne zvezde. Uživali boste v miru, soncu in tropskem morju.

 

Grand Bahama

Najbolj severni otok Bahamov je priljubljena počitniška destinacija, ki poleg plaž ponuja tudi nekaj znamenitosti. Če ga primerjamo z New Providence, je tu bolj mirno, kljub temu pa boste našli trgovine in restavracije.

 

Long Island

Eden najbolj slikovitih otokov Bahamov. Bujno zelenje, podzemne jame, prikupne vasice in čudovite plaže, ki nikoli niso prenatrpane.
 

 

Dan 12: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja

Prevoz na letališče in polet nazaj v Evropo ali proti naslednji izbrani destinaciji.