TOP 10 letalskih družb

Včasih se sprašujemo ali smo v dvomih katero letasko družbo izbrati za naše polete pri potovanju. Tu vam priskočimo na pomoč mi s spodnjim zapisom, kjer je rangiranih 10 najboljših letalskih družb na svetu. 
 
1. EMIRATI
Ta letalska družba je svetovno znana in slovi kot najboljša letalska družba na svetu po lestvici. Sedež družbe ima sedež v Dubaju in je najboljša letalska družba na Bližnjem vzhodu. Nadzirajo več kot 36.000 letov na teden z glavnega letališča v Dubaju.
Emirates SkyCargo upravlja tovorne dejavnosti.
 
 
2. QATAR
Qatar Airways je znan kot državni letalski prevoznik Katarja.
Sedež Qatar Airways je v Dohi. Ta prevoznik je povezan z več kot 150 mednarodnimi destinacijami v Afriki, Evropi, Aziji, Bližnjem vzhodu in Ameriki.
 
 
3. SINGAPORE AIRLINES
Sedež letalske družbe je na singapurskem letališču Changi. Singapore Airline svojim strankam služi z veliko skrbjo in spoštovanjem.
Med letom je poskrbljeno za popolno zabavo. Prejeli so nagrado za najboljšo letalsko družbo v Aziji in najboljši letalski sedež v poslovnem razredu.
 
 
4. CHATAY PACIFIC AIRWAYS
Uradni prevoznik Hong Konga je Cathay Pacific Airways. Sedež imajo na mednarodnem letališču v Hong Kong. Polete izvaja na 200 destinacijah v 52 državah po vsem svetu.
 
5. ALL NIPPON AIRWAYS
Največji japonski prevoznik je znan kot All Nippon Airways. Sedež letalske družbe se nahaja v središču mesta Shiodome v predelu shiodome v Minatu v Tokiu na Japonskem.
 
 
6. ETIHAD AIRWAYS
Etihad Airways je znan kot drugi največji letalski prevoznik ZAE za Emirati. Sedež družbe v Abu Dhabiju, blizu mednarodnega letališča Abu Dhabi.
Na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Evropi, Aziji, Avstraliji in Ameriki izvaja več kot 1000 letov na teden.
 
 
7. TURKISH AIRLINES
Slovencem dobro poznana in priljubljena letalska družba, ki deluje na 290 destinacijah v Evropi, Aziji, Afriki in Ameriki. Je največji prevoznik na svetu in letijo v skupno 115 držav.
 
 
8. EVA AIR
Je tajvanska mednarodna letalska družba in ima sedež na tajvanskem mednarodnem letališču Taoyuan v bližini Tajpeja na Tajvanu. Zagotavlja tovorne storitve na 40 mednarodnih koncih v Aziji, Avstraliji, Evropi in Severni Ameriki.
 
 
9. QANTAS
Je največja letalska družba glede na mednarodne lete. Nahaja se v Avstraliji in spada med najstarejše letalske družbe na svetu.
 
Ustanovljeno je bilo novembra 1920. V zgodnjih letih je utrpelo številne kritične finančne težave, vendar je kakovost storitev Qantas ostala neprekinjena.
 
 
10. LUFTHANSA
Ta največja letalska družba zaseda 10. mesto najboljših svetovnih letalskih prevoznikov. Storitev Lufthanse je znana kot ena najboljših letalskih storitev na svetu.
 
Je ena največjih evropskih letalskih družb. V zadnjih letih se sooča s številnimi velikimi proračunskimi rezi in težavami z delovno silo, a če govorimo o njegovih storitvah in dejavnikih kakovosti, usluge ostajajo nespremenjene.