ZDA potovanje z motorjem: Divji zahod od €4.469 + letalo na osebo - 16 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: potovanje v okviru angleško govoreče skupine motoristov.

Odhodi: 4.10.2018

Število nočitev: 15

Najboljši čas: spomladi in jeseni (odhodi od maja do oktobra)

Kategorija hotelov: 3 - 4*

Priporočamo za: avanturiste, izkušene motoriste

 

Paket od € 4.469 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

 • 15 nočitev v hotelih 3* in 4* v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
 • polet s helikopterjem nad Grand Canyon,
 • večerja za dobrodošlico
 • večerja za slovo
 • transfer od hotela do najema motorja in nazaj
 • najem motorja (različni tipi) Harley Davidson ali Indian, neomejena kilometrina
 • vsa potrebna zavarovanja
 • strošek oddaje motorja v drugi državi
 • bencin in olje
 • prevoz prtljage z rezervnim motorjem, orodje, voda in prva pomoč
 • originalni motoristični jopič EagleRider
 • čelada za voznika in sopotnika
 • vstopnine v narodne parke
 • parkirišča pri hotelih
 • navodila za potovanje in zemljevidi v usnjenem notesniku
 • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

 • pijače in napitnin
 • letalskega prevoza.


Program potovanja:

Dan 1: Los Angeles

Prihod v Los Angeles. Prevoz od letališča do hotela v bližini letališča (doplačilo).

Ob 16.00 uri vas pričaka celotna motoristična ekipa pod vodstvom izkušenega vodiča. Podal vam bo vse izčrpne informacije o potovanju. Sledi večerja, med katero boste spoznali sopotnike, potem pa se avantura lahko začne.

 

Hotel:1 nočitev


Dan 2: Los Angeles - Palm Springs
Vaše preko 6000 kilometrov dolgo potovanje po jugozahodu ZDA se pričenja. Najprej prevzamete motorje, potem pa se odpeljete preko vijugastih gora proti jezeru Elsinore. Kosilo vam bo napolnilo baterije za vožnjo preko San Bernardino National Forest do Palm Springsa.

V petdesetih in šestdesetih letih so Palm Springs obiskovala zveneča imena: Sinatra, Elvis in druge zvezde Hollywooda, danes pa je priljubljeno puščavsko letovišče.

Pot: 304 km
Hotel: 1 nočitevDan 3: Palm Springs - Laughlin
Predno odrinete na pot, obiščete Joshua Tree National Park. Tu se zlivata svetova puščav Mojave in Colorado. Kljub puščavski klimi tu prebiva pester rastlinski in živalski svet. Nekaj posebnega so zagotovo drevesa joshua, ki kot kuštrave glave krasijo puščavsko pokrajino.

Med vožjo po prostrani puščavi Mojave boste doživeli delček legendarne Route 66.

Prenočujete v Laughlinu, ob reki Colorado.


Pot: 371 km
H
otel: 1 nočitev


Dan 4: Laughlin - Grand Canyon
Prečkate reko Colorado in se znajdete v kraju Oatman. Nekoč je bil tu izredno bogat rudnik zlata, v šestdesetih letih pa je mesto praktično izumrlo. Danes je polno turistov, po ulicah pa se sprehajajo tudi divji osli, ki so potomci tovornih živali prvih priseljencev. Osle lahko hranite iz roke.
Sledite Route 66 in potujete v Kingman ter prečkate indijanski rezervat Hualapai. Po kosilu obiščete Grand Canyon. Mogočna razjeda sredi ravne planote je globoka kar 1600 metrov. Čudoviti razgledi, globoki prepadi pod katerimi se vije zeleni Kolorado in rdeče skale, so se zaradi svoje lepote vpisali na listo svetovne dediščine.
V ceno potovanja imate vključeno edinstveno dogodivščino: polet s helikopterjem nad Velikim kanjonom. Nepozaben razgled je zagotovljen!

Pot: 392 km
Hotel: 1 nočitev


Dan 5: Grand Canyon - Monument Valley

Zjutraj imate dovolj časa za sprehod ob robu Grand Canyona. Če vam bo uspelo zgodaj vstati, priporočamo obisk ob sončnem vzhodu.
Peljete se naprej ob Little Colorado River v deželo indijanskega plemena Navajo. Čaka vas tipično Navajo kosilo, potem pa ogled Monument Valley, ki je gotovo eden viškov vašega potovanja. Ko boste zagledali prostrano dolino, z dna katere se dvigajo nenavadni skalni osamelci, vam bo prizor znan - verjetno iz filmov in reklam.

Prenočujete v kraju Kayenta v Monument Valley, zato bo sončni zahod nekaj posebnega.


Pot: cca 272 km
Hotel: 1 nočitevDan 6: Monument Valley - Bryce Canyon
Peljete se mimo Mexican Hat, osamelca, ki spominja na mehiški sombrero, v istoimenskem kraju pa je bil nekoč rudnik zlata. Jugovzhodni Utah gosti tudi Valley of the Gods, suha pokrajina z nenavadnimi skalnimi formacijami spominja na kak drug planet. Ni čudno, da so tu snemali kar nekaj filmov.

Reko Colorado prečkate na točki, kjer se izliva v jezero Powell. Gre za umetno jezero, ki pa ima zaradi številnih potopljenih kanjonov kar 3150 kilometrov obale, več kot celotna pacifiška obala ZDA.

Vaš današnji cilj je Bryce Canyon, eden najlepših kanjonov ameriškega zahoda. 

Pot: 544 km

Hotel: 1 nočitev


Dan 7: Bryce Canyon - Las Vegas
Sončni vzhod ob robu kanjona Bryce je nepozaben. Na stolpih iz rdečkastega peščenjaka, ki se kakor orkester dvigajo pred vami, se prelivajo neverjetne barve. Toplo priporočamo tudi spust v kanjon, ki vam bo prijetno pretegnil noge.

Zajtrk in že morate naprej. Čaka vas še rdeči kanjon Zion, ki ga spet lahko obiščete samo peš.

 

Pozno popoldne prispete v mesto luči. Las Vegas ponuja najbolj nore atrakcije in predstave v ZDA. Obisku casinoja se preprosto ne boste mogli izogniti, saj je vsak hotel tudi igralnica. Poleg tega je večina najbolj znanih hotelov tematskih in ponujajo svoje predstave in atrakcije - vse da bi pritegnili gosta. Obiščite starodavni Rim, Egipt, Pariz, oglejte si izbruh vulkana, gusarsko bitko, ogromne vodomete, ki prebadajo nočno nebo sredi puščave. Vse kar je v Mestu greha, je noro, brezčasno in odbito. 

 

Pot: 400 km

Hotel: 2 nočitvi

 

 

Dan 8: Las Vegas
Prost dan, vendar zagotavljamo, da vam ne bo dolgčas. Obiščite igralnice, trgovine, zanimive predstave, koncerte (priporočamo rezervacijo v naprej). In predvsem pazite na stanje na vašem računu!

 

 

Dan 9: Las Vegas - Mammoth Lakes

Tudi če se je noč zavlekla v jutro, boste hitro zbujeni. Čaka vas namreč Death Valley, eden najnižjih, najbolj vročih in najbolj sušnih krajev na Zemlji. Vročina, erozija in vulkani so tu opravili svoje in zdelo se vam bo, da ste pristali na drugem planetu. Vendar cesta kliče dalje, v popoln kontrast vročine in peska. Mammoth Lakes se nahaja ob vznožju Sierra Nevade, obdajajo ga neskončni gozdovi, jezera in slikoviti vršaci. Iz tridesetih metrov pod morjem se boste dvignili na kar 2.130 metrov. Kakšen dan!


Pot: 504 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 10: Mammoth Lakes - Yosemite National Park

Pred vami je slikovita vožnja skozi prelepi gorski svet čez prelaz Tioga Pass (2,982 metrov) in preko visoke planote Tuolumne Meadows, ki se spusti v globino ledeniške doline Yosemite Valley. Dolina je najbolj obiskan narodni park v Združenih državah Amerike. Ob poti se lahko večkrat ustavite in fotografirate čudovito pokrajino, ki se spreminja na vsakem koraku. Pozno popoldne boste prispeli v srce doline. Tukajšnjo alpsko pokrajino zaznamujejo mogočni slapovi in navpične stene, ki so jih izdolbli kar trije ledeniki. Pozor, ste v medvedjem habitatu! Črni medvedje, ljudem nenevarni, so tu pogosti obiskovalci.

Prenočujete v kraju El Portal v osrčju doline.

Pot: 240 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 11: Yosemite - San Francisco

Na poti proti San Franciscu prečkate pokrajino, ki jo še danes zaznamuje nekdanja zlata mrzlica. Prispete na obalo hladnega Pacifika, kjer takoj začutite bistvo Kalifornije: luksuz, ki privablja oči mimoidočih, dolge plaže, sonce, gore, vino..

Peljete se preko rdečega mostu Golden Gate in se ustavite naravnost na Fishermans Wharf, prijetnem obalnem središču San Francisca, kjer ostanete dve nočitvi.
 

Pot: 320 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 12: San Francisco

Prost dan za oddih, nakupe in predvsem oglede. Nahajate se v najbolj romantičnem mestu ZDA! Priporočamo ogled s tramvajem in izlet z ladjo v zloglasni Alcatraz.

 

Pot: 206 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 13: San Francisco - Monterey

Do Los Angelesa bi prišli lahko po avtocesti v šestih urah, vi pa raje zavijete na slikovito Highway 1, ki pelje ob obali. Ta pot je ena najboljših motorističnih potovanj na svetu! Neprestani ovinki, ob tem pa razgledi na Pacifik, skrite zalive, kjer se sončijo morski levi in mala obmorska mesteca prave Kalifornije.

Prenočujete v Montereyu, kjer je obvezen ogled morskega akvarija.

 

Pot: 189 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 14: Monterey - Pismo Beach

Uživantska vožnja proti jugu preko Big Sur se nadaljuje tudi danes. Nočitev v priljubljenem letovišču Pismo Beach.

 

Vračilo motorja in prevoz v hotel.

 

Pot: 243 km

Hotel: 1 nočitev

 

 

Dan 15: Pismo Beach - Los Angeles

Še pred Los Angelesom si privoščite kavico v razvpiti Santa Barbari. Los Angeles vas sprejme s predelom Malibu, kjer živijo zvezdniki v svojih vilah ob morju. Zapeljete se v Santa Monico in na Venice Beach, dušo in podobo Los Angelesa v svoji najbolj odštekani obliki.

 

Vračilo motorja in prevoz v hotel. Poslovilna večerja in.. 

 

Pot: 360 km

Hotel: 1 nočitev

 

Dan 16: Los Angeles, odhod
Prevoz na letališče (doplačilo) in polet proti domu.