Sanjska potovanja, Združene države Amerike, Sončna in zabavna FloridaPotovanje po Floridi boste začeli v Orlandu in končali v Miamiju.

Program lahko prilagodimo vašim željam. Na pot vzamete podrobna navodila za vsak dan potovanja, rezervirane imate vse nočitve in avtomobil.
 
Potujete z najetim avtomobilom. Po želji lahko uredimo tudi najem kabrioleta ali motorja. V ceno je vključen najem majhnega avtomobila, lahko pa ga zamenjamo z večjim. 

ZDA, Sončna in zabavna Florida od € 1.130 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 7 nočitev po programu (dvoposteljna soba), najem avtomobila (manjši avto avtomatik, vključena je neomejena kilometrina, vsa potrebna zavarovanja in takse). Ob odhodu dobite natančna navodila za potovanje.

Doplačilo za večji avto je cca 50 eur.

Cena je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

Fotogalerija


Dan 1: Orlando
Pristanek na letališču v Orlandu. Prevzem avtomobila in lastni prevoz do hotela.


Dan 2 in 3: Orlando
Orlando je s svojimi zabaviščnimi in tematskimi parki raj za stare in mlade. Sicer so vstopnine visoke, vendar v predprodaji ponujamo različne passe in znižane cene vstopnic za posameznike in družine. Hkrati se boste tako izognili čakanju v vrstah.

Walt Disney World vas pričakuje s štirimi tematskimi parki, dvema vodnima parkoma, neštetimi restavracijami in trgovinami. Obiščite SeaWorld in novi vodni park Aquatica. Ne izpustite Universal Studios in Universal Island. Uro vožnje od Orlanda se nahaja svojevrstna atrakcija, Kennedyjev vesoljski center, od koder v vesolje pošiljajo rakete.

Toplo priporočamo nakup vstopnic v naprej. Če se boste odločili za posebno družinsko vstopnico, bodo otroci do 11. leta jedli brezplačno v več kot 100 restavracijah po Orlandu v spremstvu odrasle osebe.


Dan 4: Orlando - Sarasota - Ft. Myers
Danes začnete potovanje proti jugozahodu. Potujete skozi Tampo s svojo kubansko četrtjo, pot vas pelje naprej mimo peščenih plaž St Petersburga in Clearwater Beach. V Sarasoti lahko obiščete umetniški muzej Ringling, morda pa bodo bolj privlačne sanjske plaže Longboat Key in Sieste. V Ft Myers je zanimiva zimska rezidenca Thomasa Edisona.

Pot: cca 320 km


Dan 5: Ft. Myers - Narodni park Everglades
Nadaljujete svoje potovanje proti jugu ob zahodni obali Floride. Po kratkem sprehodu po Peti Aveniji mesta Naples se peljete po US Highway 41 v Narodni park Everglades. Tu vas čaka svojevrstna naravna pokrajina, zaznamovana z mogočnimi močvirji, kjer prebivajo aligatorji, želve in neštete vodne ptice. Priporočamo izlet z Airboat, posebnim čolnom, ki ne uničuje naravnega habitata, obenem pa vas popelje globoko v močvirja.

Pot: cca 290 km


Dan 6: Everglades - Key West
Današnji dan je spet poseben. Peljete se preko otoške verige Florida Keys. Gre za niz malih otočkov, ki se vlečejo od konice Floride proti Karibom. Avtocesta s preko 40 mostovi je zgrajena večinoma nad morjem.

Zvečer si privoščite koktejl v bližini Hemingwayeve hiše in opazujte nepozabni sončni zahod v kraju Key West. Raziščite tudi stari del mesta , ki je poln slikovitih hiš in bujnih, cvetočih vrtov. Zapeljite se s historičnim tramvajem. Videli boste, tudi vas bo prevzel karibski ritem, privoščite si prav poseben večer.

Pot: cca 310 km


Dan 7: Key West - Miami
Preko otočkov Keys se vračate nazaj v živahni Miami. Med potjo priporočamo postanek in izlet s čolnom s steklenim dnom na John Pennekamp Coral Reef in Narodni park Biscayne. Koralni vrtovi in kraljestvo podvodnega sveta vas bo navdušilo.

Pot: cca 270 km


Dan 8: Miami, odhod
Bivanje v Miamiju lahko podaljšate, kar toplo priporočamo. Sicer pa prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet proti domu.


Fotogalerija