Zibelka Severne Amerike od €1.660 + letalo na osebo - 16 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: raziskovanje historičnega severovzhoda in najstarejših metropol ZDA

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 15

Najboljši čas: preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 3 in 4** z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od €1.660 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 15 nočitev v hotelih 3* v dvoposteljni sobi,
  • 9 krat zajtrk,
  • digitalna knjiga potovanja,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.

 


Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v New Yorku

Po pristanku v New Yorku boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel na Manhattanu in prenočili.

Hotel: 2 nočitvi


Dan 2: New York
Umetnost, arhitektura, vse svetovne kuhinje, moda, nakupi, kultura.. New York postavlja svetovne trende. Za odkrivanje skrivnosti mesta imate na voljo cel dan. Po želji lahko rezerviramo vodeni ogled mesta.


 

Dan 3: New York - Boston
Ob obali Atlantika se zapeljete proti severu. Ne izpustite ogleda Newporta s svojimi mansioni iz 19. stoletja. V tistem času je bil Newport letovišče slavnih in bogatih.

Nočitev v Bostonu.

Pot: 400 km
Hotel: 2 nočitviDan 4: Boston
Zgodovina Bostona pripoveduje zgodbo revolucije in sprememb, mesto pa je še danes med miselno najbolj naprednimi mesti ZDA. Danes je glavno mesto Nove Anglije mešanica starega in novega. Je dom številnih muzejev, ima živahno pristanišče in je športni navdušenec. Obiščite Harward, zanimivo knjižnico ali staro pokopališče. Po želji organiziramo vodeni ogled.

 

Dan 5: Boston - Portland
Med vožnjo ob obali Atlantika vas bodo spremljali ribiški kraji in dolge peščene sipine. Ustavite se ob Portland Head Light, najstarejši svetilnik v ZDA, iz leta 1791. 
Prečkate mejo z državo Oregon in pristanete v Portlandu, enem izmed dobro očuvanih turističnih skrivnosti tega predela. Gre za veliko mesto, kljub temu pa ga preveva občutek domačnosti. 

Pot: 180 km

Hotel: 1 nočitev
 


Dan 6: Portland - Quebec City

Danes potujete v Kanado. Pozno popoldne prispete v Quebec City. Oglejte si Citadelo in stari del mesta, ki je zavarovan pod UNESCOm. Tlakovane ulice obrobljajo mansioni iz 17. in 18. stoletja, iznad njih pa se dvigajo stari zvoniki. Privoščite si popoldanski čaj v Chateau Frontenac. Quebec vas bo navdušil s svojim francoskim šarmom.

Pot: 440 km

Hotel: 1 nočitev
 


Dan 7: Quebec City - Montreal
Montreal smatrajo za kulturno prestolnico Kanade. Mesto ljubi festivale, umetnost, dobro hrano in življenje nasploh. Obvezen je ogled Bazilike Notre Dame, po želji rezerviramo vodeni ogled mesta.


Pot: 270 km

Hotel: 1 nočitev
 

 

Dan 8: Montreal - Ottawa
Ottawa, glavno mesto Kanade, ni daleč. Raziščite jo in ne pozabite na Narodno galerijo in na zanimivi center mesta.

 

Pot: 200 km

Hotel: 1 nočitevDan 9: Ottawa - Toronto
Dobrodošli v Torontu, najbolj multikulturnem mestu Kanade, kjer naj bi govorili kar 140 jezikov. Kar polovica mestnih prebivalcev je bila rojena drugje, izven Kanade. Ob lepem vremenu je Toronto čudovit, ima pa tudi pestro nočno življenje.


Pot: 420 km
Hotel: 2 nočitvi


Dan 10: Toronto
S 553 metrov visokega CN stolpa boste videli daleč naokrog (razgledna ploščad je 346 metrov visoko). Cel dan imate na voljo za raziskovanje mesta, lahko pa organiziramo vodeni ogled.

 

Dan 11: Toronto - Niagara
Spet prečkate mejo z ZDA in si ogledate Niagarske slapove, eno najlepših naravnih pojavov na svetu, kjer vas bo gromeča sila padajoče vode pustila brez besed. Slapove si lahko ogledate iz različnih razglednih ploščadi, še prav posebej zanimiva pa je plovba z ladjo prav do vodnih meglic. Po želji ta izlet rezerviramo.

Pot: 130 km
Hotel: 1 nočitev

 

Dan 12: Niagara - Williamsport
Danes vas čaka poseben dan v starodavnem svetu Amišev. Amiši so pripadniki protestantske verske skupnosti, znani zlasti po preprostem načinu življenja, oblačenja in zavračanju moderne tehnologije v vsakdanjem življenju. Njihove korenine segajo v Švico, v 18. stoletju pa so migrirali v ZDA. Govorijo pensilvansko nemščino. Mimo vas bodo klopotali konji z vpregami, bradati možje in tradicionalno oblečene žene bodo delale na poljih kot nekoč.

Pot: 400 km
Hotel: 1 nočitev


 

Dan 13: Williamsport - Washington DC
Na poti proti ameriški prestolnici se ustavite v Gettysburgu, kjer se je odvijala ena najbolj krvavih bitk državljanske vojne. Trajala je tri dni v  juliju leta 1863, v tem času pa je umrlo 8000 ljudi. 

Washington DC kar kipi od številnih spomenikov, muzejev in ostalih znakov moči. Obvezno obiščite vsaj enega od muzejev, vstopnin ni. Tu so muzeji Smithsonian, National Air and Space Museum, Muzej naravne zgodovine, Narodni muzej, Reynold center. Možen je tudi obisk Capitola in Bele hiše, po želji rezerviramo vodeni ogled mesta.


Pot: 300 km
Hotel: 2 nočitviDan 14: Washington DC
Prost dan za oglede mesta. Po želji vam ob doplačilu rezerviramo vodeni ogled.

 

Dan 15: Washington DC - Philadelphia
V Philadelphiji so 4. julija 1776 razglasili neodvisnost. Kljub glamurju velikega mesta, obiskovalce Philadelphije danes navdušuje bogata zgodovina in duh majhnega mesteca. Po želji organiziramo vodeni ogled mesta.

Pot: 230 km
Hotel: 1 nočitev

 

Dan 16: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Vožnja nazaj v New York, oddaja avtomobila in polet proti Evropi. Pristanek v Evropi naslednji dan.


Pot: 160 km