Po poteh kavbojev od €1.940 + letalo na osebo - 14 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: New Mexico, Texas, narava, mesta in kultura

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 13

Najboljši čas: preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 2 in 3* z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, popotnike, družine

 

Paket od €1.940 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 13 nočitev v hotelih 2* in 3* v dvoposteljni sobi,
  • 11 krat zajtrk,
  • digitalna knjiga potovanja,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta, vključen je en tank goriva)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.

 


Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v Dallasu

Dobrodošli v Dallasu. Po pristanku boste na letališču prevzeli avtomobil in se odpeljali v hotel.

Hotel: 3*, 2 nočitviDan 2: Dallas
Glavno mesto Teksasa je bogato tako v preteklosti, kot v sedanjosti. Veliki D je znan kot prestolnica kulture. Tu so doma številne TV serije, ki jih gledamo tudi pri nas. Tu je doma odlična kuhinja, ki je nekaj posebnega. Tudi nočno življenje vas ne bo razočaralo. Muzeji so nekaj posebnega, prikazujejo bogato zgodovino. Morda najbolj impresiven je predel Arts District, ki velja za največji strnjeni umetniški predel ZDA. In za posladek so tu še trgovine.  Pravijo da jih je največ glede na število prebivalcev, zato si boste gotovo dali duška. In če kaj časa ostane, si odpočijte na stadionu Cowboys. Dom teksaških Kavbojev ima kar 80.000 sedežev in premično streho.

 

 

Dan 3: Dallas - Witchita Falls
Danes vas čaka še spoznavanje podeželske plati Teksasa. Wichita Falls je malo naselje ob meji z Oklahomo. V lokalnem muzeju je na zanimiv način predstavljena zgodovina severnega dela Teksasa.

Pot: 230 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev

 


Dan 4: Witchita Falls - Amarillo
Vašo pot proti Amarillu bodo spremljale neskončne obdelane planjave in ranči. Amarillo je še vedno "goveja prestolnica" Teksasa in Amerike. Tu še vedno vsak torek zadnjih sto let prirejajo ogromne dražbe za govedo. Lačni gotovo ne boste, še posebej če se boste ustavili v Big Texan Steak Ranch. Če v eni uri uspete pojesti dvo-kilogramski zrezek, vam ni treba plačati.


Pot: 370 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev
 


Dan 5: Amarillo - Albuquerque
Danes prispete v državo New Mexico. Ob poti vas bodo spremljale zanimive naravne atrakcije, pa tudi kultura v teh krajih bolj spominja na Mehiko, kot na ZDA. V Albuquerque obiščite kulturni center Indian Pueblo za boljši vpogled v življenje in zgodovino tega predela Amerike.


Pot: 460 km

Hotel: 3*, 1 nočitev
 


Dan 6: Albuquerque - El Paso

Če boste dan začeli dovolj zgodaj, lahko obiščete bližnji Santa Fe. Potem pa se vaša pot obrne proti jugu. Ustavite se v White Sands National Monument - tukajšnje peščene sipine iz gipsa so nekaj posebnega.
Obmejni El Paso je omenjen v vsakem kavbojskem filmu in knjigi. To je gotovo ameriška prestolnica mehiške kuhinje. Obiščite Franklin Mountains State Park in počakajte na sončni zahod.

 

Pot: 440 km

Hotel: 2*+, 1 nočitev
 

 

Dan 7: El Paso - narodni park Big Bend
Big Bend ima še vedno vranje črne noči in samotne kanjone, kjer reke režejo svoje poti v starodavni apnenec. V gorah, objetih v puščave, je našlo dom ogromno divjih živali, v južnem soncu pa cvetijo ogromni kaktusi. To je tisti pravi Teksas!


Pot: 470 km

Hotel: 2*+, 1 nočitev
 

 

Dan 8: Big Bend - San Antonio
San Antonio je moderno obmejno mesto, vendar pa boste do tja prispeli šele po celem dnevu zanimive vožnje po Teksasu.
 

Pot: 590 km

Hotel: 2*+, 2 nočitvi
 

 

Dan 9: San Antonio
Atrakcije so številne, med njimi tudi zlovešča utrdba Alamo, nekdanja španska vladna palača, River Walk, zanimiva pa je tudi plovba po reki. Mesto ima bolj mehiški kot ameriški pridih, največjo tržnico v ZDA in neštete trgovine.Dan 10: San Antonio - Corpus Christi
Preko planjav Teksasa boste prišli do atlantske obale, v kraj Corpus Christi. Čaka vas sprostitev na dolgih peščenih plažah, ne zamudite pa tudi kulinaričnih užitkov. Od šestnajstega stoletja, ko so tu kraljevali pirati, se je veliko spremenilo. Od nekdaj pa je pomembno pristanišče za trgovanje z bombažem, govedom in nafto.


Pot: 230 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev


Dan 11: Corpus Christi - Houston
Danes se zapeljete v drugo največjo metropolo ZDA. Houston je ogromno, metropolitansko mesto z neštetimi restavracijami, galerijami, trgovinami in odličnim nočnim življenjem. Sprehodite se in si oglejte stare znamenitosti predela Houston Heights, čaka pa vas tudi cela četrt muzejev. Morda vas bo zanimal Nasin vesoljski center, živalski vrt ali akvarij.

 

Pot: 340 km
Hotel: 3*, 2 nočitvi

 

Dan 12: Houston
Za odkrivanje mesta imate na voljo cel dan. Po želji vam rezerviramo tudi vodeni ogled mesta.

 

Dan 13: Houston - Dallas
Predno se izgubite v vrvežu Dallasa vas nekaj kilometrov iz Houstona čaka še prijeten postanek v White Rock Lake parku. Tu so sprehajalne poti, arboretum, muzej in kulturni center.

 

Pot: 390 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


 

Dan 14: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Oddaja avtomobila in polet proti Evropi. Pristanek v Evropi naslednji dan.