Plaže in narava Floride od €1.345 + letalo na osebo - 8 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: od Orlanda do Miamija in otočje Florida Keys

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 7

Najboljši čas: preko celega leta razen od avgusta do novembra

Kategorija hotelov: hoteli 2 in 3* z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine

 

Paket od €1.345 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 7 nočitev v hotelih 2 in 3* v dvoposteljni sobi,
  • 4 x zajtrk.
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v Orlandu

Po pristanku v Orlandu boste na letališču prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel in prenočili.

Hotel: 3*, 2 nočitvi


Dan 2: Orlando
Orlando je s svojimi zabaviščnimi in tematskimi parki raj za stare in mlade. Sicer so vstopnine visoke, vendar v predprodaji ponujamo različne passe in znižane cene vstopnic za posameznike in družine. Hkrati se boste tako izognili čakanju v vrstah.

Danes se uresniči dolgoletna želja vas in verjetno predvsem vaših otrok - obisk v Walt Disney Worldu, kjer je osem zabaviščnih parkov, od tega štirje veliki. Najbolj znan je Magic Kingdom - dežela avantur, kjer bo en dan komaj zadoščal za zabavo in oglede: vožnja s pirati, potovanje skozi džunglo, vožnja s podivjanim vlakom... Ob vhodu v "deželo fantazije" obiščete tudi čudoviti "Pepelkin grad" (Cinderella Castle).

Nekatere bo zamikal Epcot center - svet prihodnosti, domišljije in fantazije. Na voljo so tudi Disneyevi Hollywoodski studiji Universal Studios, kjer vstopite v svet filma, kaskaderjev in fascinantnih filmskih trikov. Škoda bi bilo izpustiti SeaWorld! Med najbolj zanimive prebivalce spadajo delfini, pingvini, mante, orke, morski levi, želve, morski psi in skati.

Tu je Animal Kingdom, kjer prebiva kar 1700 živali 250 različnih vrst. Blizzard Beach je eden od dveh vodnih parkov s strah vzbujajočimi tobogani, prostim padom, sneženimi bazeni. Drugi vodni park je Typhoon Lagoon in je bolj primeren za družine.


 

Dan 3: Orlando - Fort Myers
Danes začnete potovanje proti jugozahodu. Potujete skozi Tampo s svojo kubansko četrtjo, pot vas pelje naprej mimo peščenih plaž St Petersburga in Clearwater Beach. V Sarasoti lahko obiščete umetniški muzej Ringling, morda pa bodo bolj privlačne sanjske plaže Longboat Key in Sieste. V Ft Myers je zanimiva zimska rezidenca Thomasa Edisona.

Pot: 360 km
Hotel: 3*, 2 nočitviDan 4: Fort Myers
Prost dan lahko preživite na plaži ali si ogledate Naples.Dan 5: Fort Myers - Key Largo
Polotok prečkate na jugu, med potjo pa se ustavite v narodnem parku Everglades. 
Tu vas čaka svojevrstna naravna pokrajina, zaznamovana z mogočnimi močvirji, kjer prebivajo aligatorji, želve in neštete vodne ptice. Priporočamo izlet z Airboatom, posebnim čolnom, ki ne uničuje naravnega habitata, obenem pa vas popelje globoko v močvirja.
Peljete se naprej preko otoške verige Florida Keys. Gre za niz malih otočkov, ki se vlečejo od konice Floride proti Karibom. Avtocesta s preko 40 mostovi je zgrajena večinoma nad morjem.

Lepote otočka Key Largo se nahajajo večinoma pod vodo.

Pot: 480 km

Hotel: 3*, 2 nočitviDan 6: Key Largo, Key West

Dan na plaži ali izlet na Key West. Key West morda še najboljše pooseblja ta karibski del Amerike. Sprehodite se po malih trgovinicah živahne Duvall Street. Doživite nepozaben sončni zahod na trgu Mallory Square. Obiščite Hemingwayevo hišo ali se slikajte na najbolj južni točki ZDA. Če vsega ne boste mogli prehoditi peš, se zapeljite z legendarnim tramvajem.

 

Dan 7: Key Largo - Miami Beach
Miami je sam po sebi atrakcija za mlade in starejše. Miami Beach ni samo plaža, je način življenja, kar boste kmalu odkrili. Sprehodite se po pisani Collins Avenue, ob kateri se nizajo pisane fasade v stilu Art Deco. Obiščite kubansko četrt Little Havana in odlični Seaquarium.

Miami je mlad, pisan in živahen. Svojo živahnost ohranja tudi ponoči, ko od povsod prihaja glasba in neonske luči pisano zažarijo.


Pot: 290 km
Hotel: 3*, 1 nočitev

 

 

Dan 8: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Prevoz na letališče in polet nazaj v Evropo ali proti naslednji izbrani destinaciji.

Po želji lahko bivanje v Miamiju tudi podaljšamo. Pristanek v Evropi naslednji dan.