Colorado in Rockies od €2.570 + letalo na osebo - 19 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: čudovita narava Wyominga, Utaha in Colorada

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 18

Najboljši čas: preko celega leta razen od novembra do marca zaradi snega

Kategorija hotelov: hoteli 2 in 3* z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, popotnike, družine

 

Paket od €2.570 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 18 nočitev v hotelih 2* in 3* v dvoposteljni sobi,
  • 11 krat zajtrk,
  • digitalna knjiga potovanja,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta, vključen je en tank goriva)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

 

Cena ne vključuje:

  • stroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


 

Program potovanja:


Dan 1: Pristanek v Denverju

Dobrodošli v Denverju, Mile High City v Koloradu. Na letališču boste prevzeli avtomobil, se odpeljali v hotel in prenočili. V Denver lahko prispete dan prej in si ogledate znamenitosti, kot so Muzej umetnosti ali Capitol. Izredno vreden ogleda je tudi narodni park Rocky Mountain. Kar 3280 metrov visok prelaz Millner ga deli na vzhodni in zahodni del. Park krasijo nešteti gorski vrhovi, jezera, gozdovi, skozi pa vijugajo številne peš poti.

Hotel: 3*, 1 nočitevDan 2: Denver - Alamosa
Začnete pot proti jugu, najprej proti parku Garden of the Gods, ki varuje nenavadne skalne formacije iz rdečega peščenjaka. Po kratkem sprehodu nadaljujete proti Alamosi, ki je vstopna točka za obisk parka Great Sand Dunes. Tu si boste ogledali pravo puščavo z najvišjimi peščenimi sipinami v Severni Ameriki, visoke so do 230 metrov. Prekrivajo skoraj 80 kvadratnih kilometrov. Njihov nastanek je zanimiv, veter je iz rečne doline San Luis Valley nanašal drobne usedline in tako je nastala prava puščava. Sipine veter dnevno preoblikuje, kar gledate, je unikat.


Pot: 380 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev


 

Dan 3: Alamosa - Durango
Med vožnjo skozi slikoviti južni Colorado boste prispeli v Durango, kjer se začne historična, 72 kilometrov dolga železniška proga Durango & Silverton Narrow Gauge. Progo so zgradili za prevoz do rudnikov zlata in srebra v gorah San Juan. Malo kavbojsko mestece je kot nalašč za sprehod, počutili se boste kot bi vstopili v preteklost. Zvečer pa obiščite saloon.

Pot: 240 km
Hotel: 2*, 2 nočitviDan 4: Durango
Danes obiščite narodni park Mesa Verde. Vzemite si cel dan. Park je leta 1906 ustanovil Roosevelt da bi zavaroval odlično ohranjene stenske poslikave indijancev Anasazi. V parku je kar 4000 arheoloških ostankov tega nekoč mogočnega ljudstva. Svoje naselbine so gradili iz zidakov pod skalnimi previsi, po okoliških planjavah pa so imeli polja.Dan 5: Durango - Grand Junction
Zavijete na sever v zlatokopsko mestece Silverton. Na poti obiščite narodni park Black Canyon of the Gunnison. Reka Gunnison je izdolbla slikovit, 72 kilometrov dolg kanjon. Ker je kanjon tako strm in globok, sonce redko posije proti dnu, od tod izhaja tudi ime.

Proti večeru boste prispeli v Grand Junction, kjer prenočite.

Pot: 320 km

Hotel: 2*+, 1 nočitev
 


Dan 6: Grand Junction - Moab

Vozili se boste skozi deželo rdečih kanjonov. Privoščite si lahko odlični rafting, izlete peš ali s kolesom.

 

Pot: 200 km

Hotel: 2*+, 2 nočitvi
 

 

Dan 7: Moab
Severni del parka Canyonlands vas bo navdušil s svojimi živo rdečimi barvami in skalnimi skulpturami, ki sta jih izrezljali reki Green River in Colorado. Tukaj je tudi državni park Deadhorse Point, znan po čudovitem razgledu na rečni meander. Reka teče 610 metrov pod vami in pogled na izrezljano rdečo pokrajino je nepozaben.

Južni del parka, Needles, je dostopen samo z džipom in je zato manj obiskan in bolj divji. Še bolj priporočamo obisk narodnega parka Arches, kjer boste lahko fotografirali presunljive skalne mostove naravnega izvora. Priporočamo, da tu ostanete do sončnega zahoda.


 

Dan 8: Moab - Salt Lake City
Danes je vaš cilj Salt Lake City. Največje mesto Utaha objemajo s snegom pokriti vrhovi, kjer so znana smučišča. V samem mestu lahko obiščete največjo mormonsko cerkev na svetu. Središče je prijetno in si ga lahko ogledate peš.
 

Pot: 380 km

Hotel: 3*, 1 nočitev


 

Dan 9: Salt Lake City - Jackson Hole
Vožnja preko slikovitih Rocky Mountains, popoldne prispete v Jackson Hole. Pozimi je Jackson Hole priljubljeno smučarsko središče. Poleti pa mu kraljuje narodni park Grand Teton s svojimi mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo, ki se praktično ni spreminjala od prazgodovine.

Zvečer se sprehodite po prijetnem mestecu, polnem trgovin in barov z živo glasbo.


Pot: 450 km

Hotel: 2*+, 1 nočitev

 

Dan 10: Jackson Hole - Yellowstone
Danes vas čaka nepozaben dan, eden viškov vašega potovanja po ZDA. Peljete se mimo mogočnih štiritisočakov narodnega parka Teton in prispete do sosednjega, še bolj znanega parka Yellowstone. Unikatni park je pravo čudo narave. Povsod se iz zemlje kadi, bruhajo gejzirji, tečejo vroče reke, še celo sama tla so vroča na dotik. Narava se spreminja v najbolj nenavadnih barvah, kot na drugem planetu.

Obiščite južni del parka, potem pa prenočite v kraju West Yellowstone.


Pot: 230 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


Dan 11: Yellowstone - Cody
Obiščite Grizzly & Wolf Discovery Center. Prvotno je bilo to zavetišče za grizlije, ki so se preveč navadili na ljudi in so jih zato umaknili iz divjine. Medvedom hrano skrivajo, v potok nastavljajo ribe, tako da medvedje ohranjajo del svoje divjosti. V parku prebivata tudi dve krdeli volkov.

Zapeljite se nazaj v narodni park Yellowstone in si oglejte še severni del parka s toplimi apnenčastimi terasami, Mammoth Hot Springs in kanjoni. Zvečer zapustite park in se peljete proti vzhodu. Vaš cilj je Cody, ki je znan po Buffalo Billu.


Pot: 220 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev

 

Dan 12: Cody - Sheridan
Historični center Buffalo Bill vam bo razkril zanimivosti življenja prvih priseljencev in kulturo indijanskih plemen iz okolice. Prav na meji z Montano vas čaka še ena zanimivost, Bighorn Canyon National Recreation Area. Za jezom Yellowtail je nastalo umetno jezero Bighorn, ki je dolgo kar preko 100 kilometrov. Področje je divje, naravno in zato še toliko bolj impresivno.

Če naredite kratek skok v Montano, lahko obiščete tudi bojišče Little Bighorn Battlefield, kjer se je leta 1876 odvila kruta bitka med generalom Custerjem ter plemeni Sioux in Cheyenne. To je bila ena zadnjih bitk, kjer so Indijanci z bojem poskušali ohraniti svojo zemljo in način življenja.

Danes boste prenočili v Sheridanu, tipičnem zahodnem kraju severnega Wyominga. Do živahnih lokalov lahko iz hotela pridete peš.


Pot: 240 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 13: Sheridan - Medora
Danes obiščete narodni park Theodore Roosevelt. Prvič je Roosevelt prišel v Dakoto na lov za bizoni leta 1883. Pokrajina ga je tako prevzela, da je tu kupil ranč na katerem je pogosto iskal samoto in mir. Park je obsežna divjina po kateri se še vedno pasejo divji bizoni in konji.


Pot: 550 km
Hotel: 2*, 2 nočitvi

 

Dan 14: Medora, narodni park Theodore Roosevelt
To je dežela prerije, porasle z visoko travo, po kateri se podijo črede bizonov in konjev. Čudovit dan na divjem zahodu!


Pot: 550 km
Hotel: 2*, 2 nočitvi

 

Dan 15: Medora - Deadwood
Zapeljali se boste globoko v ameriško prerijo Južne Dakote. Obiščite trgovino Harley v Sturgisu, zvečer pa si privoščite kozarec v Baru 10, ki ga je obiskoval že Wild Bill Hickock. Če do sedaj še niste začutili vzdušja pravega divjega zahoda, ga boste danes zagotovo.


Pot: 350 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev

 

Dan 16: Deadwood - Rapid City
Zjutraj vas čaka kratka vožnja do narodnega parka Badlands. Tu vas čaka skoraj bizarna, surrealistična erodirana pokrajina, ki se preliva v nenavadnih barvah. Tukaj živijo prerijski psi, ovce in bizoni.

Na poti nazaj proti Rapid City lahko naredite ovinek do bojišča Wounded Knee, kjer se je odvijala zadnja bitka vojne z Indijanci. V masakru so vojaki pobili kar 150 večinoma neoboroženih ljudi, tudi žensk in otrok.

Na poti je tudi Mount Rushmore, v katero so vklesani obrazi štirih ameriških predsednikov in spomenik Crazy Horse.


Pot: 260 km
Hotel: 2*+, 1 nočitev

 

Dan 17: Rapid City - Cheyenne
Skozi parka Black Hills in Custer State Park boste zapustili Južno Dakoto in odpotovali v Wyoming. Obiščite Fort Laramie, prvo belo naselbino v Wyomingu, ki je odigrala pomembno vlogo v kolonizaciji tega predela Amerike. Po 300 kilometrih Oregonske poti je bila Fort Laramie prvi kontakt s civilizacijo. Leta 1890 so jo opustili. Številne zgradbe so obnovili in danes ponujajo vpogled v zanimivo preteklost.

Danes prenočujete v kraju Cheyenne, glavnem mestu Wyominga.


Pot: 490 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 18: Cheyenne - Denver
Na poti nazaj v Denver obiščite narodni park Rocky Mountain, ki varuje čudovito gorsko pokrajino.


Pot: 280 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


 

Dan 19: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Oddaja avtomobila in polet proti Evropi. Pristanek v Evropi naslednji dan.