Madeira_potovanje

8-dnevno potovanje po Madeiri se začne in konča v Funchalu. Občudovali in uživali boste v naravi, lepih plažah, dobri hrani. Na krožnem potovanju boste obiskali Santano, Sao Jorge, Porto Moniz in Ribeiro Bravo,

Potujete sami, zato je datum odhoda kadarkoli. Na poti imate rezervirane hotele, potujete z najetim avtomobilom.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem narave, raziskovalcem in samostojnim popotnikom.
 

8 dnevno potovanje od € 740 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz Benetk, nočitve v hotelih 3* po programu (7 nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba) in najem avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaPotovanje Portugalska, Madeira


Dan 1: Prihod
Pristanek na letališču v Funchalu in prezem avtomobila. Vožnja do severne obale Madeire, do kraja Arco de Sao Jorge. Bivali boste v prijetnih hiškah, obkroženi s plantažami, palmami in prekrasnim rožnim vrtom.

Pot: cca 40 km

Dan 2: Santana
Obiščite idiličen kraj Santana s poznanimi, živopisnimi hiškami pokritimi s slamo. Priporočamo manjši pohod v naravnem rezervatu Ribeiro Frio, ki vas bo navdušil s prekrasnim razgledom na morje iz razgledne točke Balcoes.

Pot: cca 8 km

Dan 3: Santana - samo narava!
Nad naravnim parkom Queimadas bodo navdušeni vse ljubitelji narave. Vzdolž Levada do Caldeirao vas bo vodila prefinjena pešpot do ene najbolj oddaljenih predelov otoka. Gorski del Madeire označujejo ostre skale, ki štrlijo v višino in pravljični gozdovi.

Pot: cca 13 km

Dan 4: Sao Jorge - Porto Moniz
Peljali se boste ob obali in pripeli v priljubljen počitniški kraj Porto Moniz. Med potjo obiščite slikoviti vasici Sao Vicente in Gtutas de Sao Vicente s kilometrskimi kanali iz lave.
V Porto Monizu, ki je poznan po morskem bazenu, boste bivali ob morju.

Pot: cca 48 km

Dan 5: Porto Moniz
Divje dramatičen sever Madeire ponuja različne možnosti: zaplavate lahko v morkem bazenu, kjer vas bodo obkrožale bizarne, črne skale iz lave, ali pa pojdite na pohod vzdolž Levada do Central, ali pa okoli zahodne točke Madeire, kjer so osamljene doline, sapojemajoče strme stene in gigantski valovi. 
Za zaključek dneva vam priporočamo večerjo v eni izmed tradicionalnih ribjih restavracij  z lokalnimi specialitetami vzdolž promenade v Porto Monizu.

Dan 6: Porto Moniz - Ribeira Brava
Danes vas čaka spektakularna vožnja na južno obalo otoka. Stara cesta čez prelaz vas bo preko Boca da Encumeada popeljala do Ribiere Brave. Alternativno pot je ob obali z nepozabnimi pogledi na morje.
V dolini Ribiera Brava bivate v hotelu, ki ga obkrožajo gozdovi, ponuja pa krasnem pogled na gore in v dolino. 

Pot: cca 30 km

Dan 7: Ribeira Brava
V Ribeiri Bravo lepe plaže vabijo k sprostitvi in kopanju. Za popolno doživetje prekrasne narave južne obale Madeire, kjer raste veliko različnih rož, se peljite vzdolž obale v smeri Calhete. Kot alternativa obali, vam tih gorski svet ponuja številne pohodne možnosti različnih težavnostnih stopenj.

Dan 8: Pot proti domu ali podaljšanje počitnic
Po zajtrku vožnja do letališča in oddaja avtomobila in let proti domu ali podaljšanje počitnic. Na poti do letališča priporočamo ogled Funchala. Poglejte si znamenitosti glavnega mesta Madeire, kot sta katedrala iz 15. stoletja ali utrdba Sao Lourenco.

Pot: cca 30 km

Fotogalerija