Italija potovanje: Sardinija
od €470 + letalo na osebo - 7 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: Olbia, Cala Gonone, Cagliari, Bosa, Capo Caccia, Alghero

Odhodi: vsak dan iz Trsta in bližnjih letališč, možen je tudi prevoz z lastnim avtomobilom in trajektom

Število nočitev: 7

Najboljši čas: spomladi in jeseni / možno je potovanje preko celega leta

Kategorija hotelov: 4* za navedeno ceno, ob spremembi cene lahko vključimo hotele višjih ali nižjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od € 470 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 7 nočitev v hotelih 4* v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • najema avtomobila iz razloga da lahko potujete tudi z lastnim avtomobilom / najem za 7 dni cca 130 eur na vozilo,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.Program potovanja:

 

Dan 1: Olbia

Prihod v Olbio z lastnim avtomobilom. V primeru, da na Sardinijo letite, bomo uredili najem avtomobila na letališču, strošek cca 130 eur za cel teden.


Po prihodu v Olbio vas bo na letališču ali pozneje v hotelu sprejel lokalni predstavnik. Takoj se odpravite proti jugu, v slikovito Posado. Gre za srednjeveško vasico, vklesano v apnenčaste klife z ostanki utrdbe Castello della Fava vrh griča.Z vrha stolpa je čudovit razgled na okolico.

Nočitev v kraju Dorgali.


Pot: cca 100 km
Hotel: 4*, 2 nočitvi


Dan 2: Cala Gonone
Tunel vas iz kraja Dorgali popelje na drugo stran gora, od koder se vam odpre razgled na morje in zaliv Orosei. Iz Cala Gonone lahko odplujete z ladjico do Cala Luna, ki je ena najlepših plaž Sredozemlja. Do plaže vodi tudi označena planinska pot. Lahko se odločite tudi za obisk Grotte del Bue Marino, sistem jam na drugi strani mesteca.


Dan 3: Arbatax - Cagliari
Začenjate pot na skrajni jug otoka. Ustavite se v pristaniškem kraju Arbatax, ki je zrasel okoli varovalnega stolpa iz šestnajstega stoletja. Znamenitost kraja je nenavadna igra narave - rdeče skale nenavadnih oblik, ki se dvigajo ob morski obali. Pogled na rdeče velikane in gore v ozadju je najlepši spomladi.
Nadaljujete vožnjo proti glavnemu mestu Sardinije, med potjo pa se lahko ustavite na kateri izmed plaž, ki vas neprestano spremljajo.

Pot: 210 km
Hotel: 4*, 2 nočitvi


Dan 4: Cagliari
Za raziskovanje Cagliarija imate na voljo ves dan. Srpehodite se po starih, strmih ulicah z razgledi na morje. Mestu kraljuje Castello, stara četrt, ki še vedno živi. Polna je nekdaj veličastnih palač, trgovinic in restavracij. Po dobrem kosilu in obveznem kapučinu raziščite Laguno in stare soline, kjer se pogosto sprehajajo rožnati flamingi. Obvezen je tudi obisk 8 kilometrov dolge mestne plaže Poetto.


Dan 5: Barumini - Tharros - Oristano
Potujete proti severozahodu. Oglejte si Su Nuraxi pri kraju Barumini. Gre za nuraško naselbino iz 13. stoletja pred našim štetjem, deloma je ohranjena utrdba in štirje stolpi.
V starodavnem mestu Tharros boste potovali skozi 2000 let zgodovine, največ ostankov se je do danes ohranilo iz obdobja Rimljanov.

Nočitev v Oristanu.

Pot: cca 150 km
Hotel: 4*, 1 nočitevDan 6: Bosa - Alghero - Capo Caccia - Olbia
Takoj po zajtrku se zapeljete po čudoviti, vendar ovinkasti obalni cesti med Boso in Algherom. Razgledi so neverjetni. Obiščite Capo Caccia, velik apnenčast polotok, ki se zajeda v morje s svojimi slikovitimi klifi. Polotok je znan tudi kot labirint podzemnih jam, najbolj je znana Grotta di Nettuno. Polotok je divji in neokrnjen, vzemite si dovolj časa za oglede.

 

Nočitev v Olbiji.


Pot: 200 km

Hotel: 4*, 2 nočitvi


Dan 7: Porto Cervo
Vaše potovanje po Sardiniji je zaokroženo. Priporočamo, da dan preživite na eni izmed lepih plaž obale Costa Smeralda.Dan 7: Sardinija, odhod
Če ste potovali z letalom, oddaja avtomobila in polet proti domu, sicer pa trajekt.