Kulinarika Toskane
od €645 - 8 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: crkljajte se z vrhunskimi vini in kulinaričnimi biseri Toskane

Odhodi: vsak dan, potovanje se začne v Toskani, saj predvidevamo, da potujete s svojim avtomobilom

Število nočitev: 7

Najboljši čas: spomladi in jeseni / možno je potovanje preko celega leta

Kategorija hotelov: dobri hoteli srednje kategorije

Priporočamo za: pare, gurmane

 

Paket od € 645 na osebo
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

 • 7 nočitev v dobrih, preverjenih hotelih srednje kategorije,
 • zajtrk, dvakrat polpenzion
 • tečaj kuhanja
 • pokušina vina
 • obisk tovarne kristala
 • obisk tovarne pašte in sirarne
 • Panificio in Magnifico v Sieni
 • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

 • napitnin in pijače
 • obrokov izven programa
 • najema avtomobila ali letalske vozovniceProgram potovanja:
 

Dan 1 in 2: Firence

Prihod v Firence z lastnim avtomobilom. 


Po prihodu boste v hotelu prejeli vse potrebne brošure. Zagotovljeno imate tudi brezplačno parkirišče. 

 

Dva dni preživite v Firencah po svoje, možnosti ogledov in izletov so številne. Drugi dan zvečer vas čaka tipična toskanska večerja, vključena je četrtinka vina in pol litra vode.

Nočitev v kraju Firence.


Hotel: 3*, 2 nočitvi


Dan 3: Montalcino - Montepulciano
Zjutraj se napotite na jug Toskane.  Montalcino je pravljično mestece, ki čepi vrh griča. Tu pridelujejo odlično vino brunello. Obiščite utrdbo Rocca in se sprehodite po ozkih uličicah utrjenega mesta.
Montalcino je bil po svojem vinu znan že v 15. stoletju, vendar pa so formulo za Brunello odkrili leta 1888. Brunello starajo vsaj pet let, od tega vsaj dve leti v hrastovih sodih.


Popoldne greste naprej v Motepulciano, ki je svetovno znan po rozeju Vino Nobile. Obiščete vinsko klet, kjer vas v Azienda Crociani ob lahkem kosilu čaka pokušina odličnih vin (1/4 litra vina in pol litra vode).
Tudi Montepulciano je zgrajen vrh griča, poln pa je čudovitih renesančnih palač, trgov in cerkva.
Za pridelavo Vino Nobile uporabljajo isto vrsto grozdja kot za Chianti. Ime je vino dobilo zaradi svoje priljubljenosti pri noblesi in umetnikih.


Pot: 135 km
Hotel: 3*, 1 nočitev


Dan 4: Pienza - San Gimignano
Danes v Pienzi obiščete tipično kmetijo, ki deljuje še iz časa renesanse. V Fattoria Pianporcino vam bodo pokazali, kako pridelujejo sir. Sledi lahko kosilo s pokušino domačih sirov in salam.

Popoldne se odpeljete v prikupni San Gimignano. Majhna, močno utrjena vasica vrh griča je znana predvsem po številnih srednjeveških stolpih, ki se dvigajo iznad streh. Bogate družine so nekdaj zgradile kar 72 stolpov kot znamenje njihovega bogastva in pomembnosti. Do danes jih je preživelo štirinajst.


Pot: 110 km
Hotel: 3*, 3 nočitve


Dan 5: Monteriggioni - Siena
Celodnevni izlet. Monteriggioni ima enega najpomembnejših utrjenih gradov v Toskani. Je izredno ohranjen in tako kot nekdaj kraljuje nad okoliškimi vinorodnimi griči. Obzidje ima popolno krožno obliko, zgradili pa so ga Sienčani v 13. stoletju zaradi varnosti. Zid ima štirinajst stolpov, s katerih so stražarji nekoč opazovali okolico. Celotna vasica ima podobo kot pred davnimi časi, sprehod bo zanimiv in prijeten.

Peljete se naprej v Sieno. Tu vas čaka restavracija Panificio Il Magnificio in degustacija specialitete panforte. Gre za tradicionalno sladico s sadjem in oreščki. Križarji so recept prinesli iz Turčije, priljubljena pa je bila pri vojščakih na dolgih pohodih zaradi svoje obstojnosti. V prevodu panforte pomeni močen kruh, ima pa intenziven okus.

Popoldne je prosto za raziskovanje prikupne, srednjeveške Siene. Srce mesta tvori trg Il Campo, kjer vsako leto prirejajo konjske dirke.

Povratek v hotel in nočitev.

Pot: cca 80 km


Dan 6: San Gimignano - Colle Val D'Elsa
Zjutraj boste v kraju Colle Val D'Esta obiskali tovarno kristala Duccio di Segna (avgusta je zaprta, takrat obiščete Muzej kristala). Spremljal vas bo vodič.

Colle Val D'Esta je kraj, od nekdaj povezan z umetnostjo in kristalom. Še danes prav tu proizvedejo večino kristala v Italiji. 

 

Povratek v San Gimignano. Zvečer se udeležite kuharskega tečaja v Borgo Santinovo, kjer boste skuhali tipične toskanske specialitete. Kar boste skuhali, boste tudi pojedli, zraven pa vas čaka četrtinka vina in pol litra vode.

 

 

Nočitev v kraj San Gimignano.


Pot: 50 kmDan 7: Lari - Montecarlo - Marginone
Premaknete se proti severu. Na poti do kraja Lari se ustavite v "pridelovalnici" pašte družine Martelli. Sam Lari je slikovit, še posebej njegov grad.

Sledi Montecarlo v okolici Luce. Ste v središču priznane vinorodne pokrajine s priznanjem DOC. Raziščite star center, utrdbo in obzidje.

Vožnja v Marginone in nočitev.


Pot: 115 km
Hotel: 3*, 1 nočitevDan 8: Toskana, odhod
Bivanje v Toskani lahko tudi podaljšate, predvsem priporočamo nekaj dni v eni izmed turističnih toskanskih vil.