Potovanje po Irski od € 499 + letalo na osebo - 8 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: krožno potovanje po severu Irske

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 7

Najboljši čas: poleti

Kategorija hotelov: penzioni, preprostejši hoteli

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od € 499 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 7 nočitev v hotelih in penzionih z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • lstroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.Program potovanja:

Dan 1: Pristanek v Dublinu

Pristanek na letališču v Dublinu in prezem avtomobila. Če pristanete prepozno, proiporočamo dodatno nočitev. Če imate dovolj časa, ogled Guinessove pivovarne (vstopnina je vključena) ali ogled mesta hop on - hop off. Nočitev v Dublinu.


Dan 2: Dublin - Belfast
Vožnja po dolini Boyne do Bru na Boinne informacijskega centra. Vsak kilometer vaše poti obrne uro vsaj 150 let nazaj v preteklost. Tu se nahajajo grobnice Newgrange, Knowth in Dowth, ki veljajo za ene najbolj impresivnih megalitskih ostankov. Newgrange je starejši od veliko bolj znanega Stonehenga in starejši od egipčanskih piramid. Na griču Tara je bil nekdaj sedež irskih kraljev. V dolini je potekala tudi največja bitka na irskih tleh med Irsko in Anglijo. To pa še ni vse. Dolina je polna samostanov in gradov.

Sledi vožnja v Belfast, kjer priporočamo ogled mesta hop on hop off. Priporočamo ogled muzeja Titanik.


Pot: cca 200 km


Dan 3: Belfast - Derry
Najprej vas čaka nova, vendar čudovita atrakcija, Gobbins. Gre za turistično pot, speljano preko klifov Gobbins. Hodite nad pečinami, nad razburkanim morjem, mimo votlin in skozi tunele. Končate v zalivu Giants Causeway, kjer boste v tleh ob obali videli preko 40.000 bazaltnih stebrov, ki so nastali po pradavnem izbruhu vulkana. Tu se nahaja kraj Bushmills, kjer obiščete destilarno viskija.

Sledi vožnja do srednjeveškega gradu Dunluce Castle, ki so ga zgradili na bazaltnem klifu, z obalo pa je povezan z mostom.

Pozno popoldne prispete v Derry.

Pot: cca 180 km


Dan 4: Derry - Letterkenny
Zjutraj si vzemite čas za sprehod po Derryju. Popoldnje se peljete preko pokrajine Donegal do Letterkennyja. Če boste hitri, priporočamo ovinek do polotoka Inishowen, kjer se nahaja najbolj severna točka Irske. Obdajala vas bo čudovita narava in živalski svet, tu so snemali tudi osmo epizodo Vojne zvezd.
Še ena možnost postanka je ogled gradu Glenveagh, ki se nahaja v istoimenskem narodnem parku. Varuje oddaljeno in zato še toliko bolj čudovito divjino, ki jo kronajo gore, jezera, slapovi in obširni gozdovi.

V Letterkennyju priporočamo ogled Glebe house and gallery, ki je nekdanji dom umetnika Derrek Hilla. Impresivna je tudi sama zgradba.


Pot: cca 40-60 kmDan 5: Letterkenny - Ballina
Vožnja do Donegala, kjer obiščete tamkajšnji grad, ki so ga dvignili iz ruševin in mu povrnili mogočnost.

Samostan v Drumcliffu so ustanovili že leta 575, vendar se je do danes ohranil le kamniti križ iz 9. stoletja. V kraju je pokopan pesnik W.B. Yeats.

Prispete v živahni Silgo, vaš zadnji današnji postanek pa je pri Ceide Fields. Gre za najbolj obsežno neolitsko arheološko področje na Irskem. Vključuje predvsem ogromen sistem obzidanih polj, ki velja za največjega na svetu.

Prespite v bližini.

 

Pot: cca 245 km

Dan 6: Ballina - Galway

Skozi srednjeveški Westport pridete v dolino Kylemore. Izgleda nekako tako, kot bi jo napravil velikan, ki je z mečem udaril po tleh. Obiščite Kylemore Abbey, samostan benediktinskih nun, ki je zrasel ob obali slikovitega jezera. Samostan je urejen v gotskem gradu. Del gradu in samostana je odprt za ogled.

Popoldne prispete v živahni Galway.


Pot: cca 185 kmDan 7: Galway - Dublin

Po ogledu Clonmacnoise, enega najlepših in najpomembnejših samostanov Irske, nadaljujete pot v Tullamore. Iz tu izhaja znani viski Tullamore Dew in Irish Mist. Ogledate si lahko proces pridelave viskija, na koncu pa seveda pijačo lahko okušate in kupite.

Vožnja v Dublin in nočitev.

 

Pot: cca 230 kmDan 8: pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Po zajtrku vožnja do letališča in oddaja avtomobila in let proti domu ali podaljšanje počitnic.