Potovanje Klasična Irska od € 479 + letalo na osebo - 8 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: krožno potovanje po največjih znamenitostih osrednjega in južnega dela dežele

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 7

Najboljši čas: poleti

Kategorija hotelov: penzioni, preprostejši hoteli

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od € 479 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 7 nočitev v hotelih in penzionih z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
  • najem manjšega avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.


Cena ne vključuje:

  • lstroškov bencina, cestnin in parkirišč,
  • morebitnih dodatnih zavarovanj,
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.Program potovanja:

Dan 1: Pristanek v Dublinu

Pristanek na letališču v Dublinu in prezem avtomobila. Če pristanete prepozno, proiporočamo dodatno nočitev. Če imate dovolj časa, ogled Guinessove pivovarne (vstopnina je vključena) ali ogled mesta hop on - hop off. Nočitev v Dublinu.


Dan 2: Dublin - Cork / Blarney
Skozi Kilkenny se peljete do ene največjih atrakcij Irske, Rock of Cashel. Zelen grič, ki se dviga iz planotastega sveta in kronan s starodavnimi utrdbami. Že dolgo pred prihodom Normanov so imeli tu sedež kralji Munsterja. Večina današnjih zgradb je iz 12. in 13. stoletja.

Na poti proti jugu z majhnim obvozom lahko obiščete še 600 let star grad Blarney. Še posebej znan je kamen Blarney, ki se nahaja v enem od stolpov. Legenda pravi, da bo tisti, ki bo kamen poljubil, dobil posebno veščino govora na laskajoč in prepričljiv način.

Prenočite v hotelu v Corku ali v penzionu v kraju Blarney.


Pot: cca 280 km


Dan 3: Cork - Killarney
Zjutraj obiščete Bantry House, čudovit dvorec iz 18. stoletja, zgrajen na klasičnem posestvu. Priporočamo izlet s čolnom na Garnish, otok cvetja. Z malo sreče boste na obali opazili kolonijo morskih levov.

Vaš današnji cilj je Killarney, kjer ostanete dve nočitvi.

Pot: cca 205 km


Dan 4: Ring of Kerry
Ring of Kerry je krožna turistična pot, dolga skoraj 180 km v grofiji Kerry. Gre za zelo priljubljeno enodnevno potovanje. Cesta vas popelje skozi 10.000 let zgodovine. Potujete skozi gozdove in mimo bučečih valov Atlantika. Polotok je raj za fotografe, predvsem na račun čudovite narave in spreminjajočega se vremena, ki doda piko na i. Kar se tiče zgodovine, boste potovali od železne dobe pa vse do starih srednjeveških samostanov.

Če vam bo ostalo kaj časa, priporočamo še obisk narodnega parka Killarney. Največji atrakciji sta grad Ross in Muckross House, poleg tega pa park ponuja številne možnosti izletov s čudovitimi razgledi.Dan 5: Killarney - Limerick
Danes obiščete najzahodnejšo točko Irske in Evrope, polotok Dingle. Čakajo vas peščene plaže, impresivni klifi in bogati ostanki preteklosti, predvsem iz obdobja zgodnjega krščanstva. Na poti se ustavite tudi v kraju Dingle in prikupni vasici Adare, kjer so hiše krite s slamo.

 

Pot: cca 270 km

Dan 6: Limerick - Dublin

Na poti proti Dublinu se ustavite na klifih Moher, ki se neprekinjeno vlečejo kar 14 kilometrov in se dvigajo tudi do 120 metrov nad Atlantik. Priporočamo tudi ogled Clonmacnoise, enega najlepših in najpomembnejših samostanov Irske.

Popoldne prispete v živahni Dublin, kjer ostanete dve nočitvi.


Pot: cca 355 kmDan 7: Dublin / dolina Boyne

Po želji prost dan za ogled Dublina, ali pa izlet v dolino Boyne. 

 

Vsak kilometer vaše poti po dolini obrne uro vsaj 150 let nazaj v preteklost. Tu se nahajajo grobnice Newgrange, Knowth in Dowth, ki veljajo za ene najbolj impresivnih megalitskih ostankov. Newgrange je starejši od veliko bolj znanega Stonehenga in starejši od egipčanskih piramid. Na griču Tara je bil nekdaj sedež irskih kraljev. V dolini je potekala tudi največja bitka na irskih tleh med Irsko in Anglijo. To pa še ni vse. Dolina je polna samostanov in gradov.
 


Dan 8: pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Po zajtrku vožnja do letališča in oddaja avtomobila in let proti domu ali podaljšanje počitnic.