Sanjsko potovanje, Sejšeli, počitnice na otoku PraslinPraslin je drugi največji otok Sejšelov in je od glavnega otoka oddaljen 3 ure z gliserjem ali 15 minut z letalom.

Praslin je počasnejši, mirnejši, kot potovanje v preteklost. Je vse kar si zamišljate pod imenom sanjski tropski otok. Snežno beli pesek ob morju krasijo temne granitne skale, v ozadju pa se blešči toplo, turkizno morje. Na koralnih grebenih živi preko 900 vrst rib, koral in drugih pisanih živali.

Notranjost prekriva nedotaknjeni gozd, tu je tudi čudovita Vallee de Mai, ki je zavarovana pod Unescom. To je edini kraj na svetu, kjer boste našli palmo coco-de-mer.

Tu živi tudi redek črni papagaj, narodna ptica Sejšelov. Praslin je znan tudi po značilnem rožnatem granitu. Je tudi odlična izhodiščna točka za obisk ostalih otokov.

Počitnice na otoku Praslin lahko kombinirate z obiskom otoka Mahe, kjer se konča vaš mednarodni polet. Zanimiva je tudi kombinacija počitnic z otokom La Digue. La Digue namreč nima letališča, na otok pridete le s čolnom s Praslina. Priporočamo npr 4 nočitve Praslin in 4 nočitve La Digue.
Sejšeli počitnice, otok Praslin od € 1.930 na osebo

Cena vključuje polet iz Zagreba, takse, 7 nočitev s polpenzionom v hotelu 4* na otoku Praslin, prevoz do hotela.


Predlagamo naslednji program potovanja (minimum 7 nočitev)

Dan 1: polet na Sejšele
Polet iz Zagreba ali drugega bližnjega letališča. Če letite preko Dubaia, se lahko tam ustavite za dan ali dva ob minimalnem doplačilu. Ponujamo namreč zelo ugodne stop pakete, ki vključujejo 2 ali 3 nočitve in prevoz do hotela.

Dan 2: pristanek in prevoz v hotel
Po pristanku vas bo na letališču pričakal lokalni agent. Po želji lahko prvo noč preživite na otoku Mahe, ali pa se takoj s čolnom ali z letalom odpravite na sosednji Praslin.
Prevoz v hotel po vaši izbiri. Na otoku Praslin ponujamo številne hotele, priporočamo Coco de Mer ali Berjaya. Če si želite privoščiti luksuzne počitnice, vas bomo nastanili v čudovitem hotelu Lemuria.

Dan 3 do 8: Počitnice na Sejšelih
Prosti dnevi za počitek, kopanje in raziskovanje otoka. Ves čas potovanja vam bo na voljo naš lokalni agent.

Dan 9: Odhod
Prevoz na otok Mahe, polet proti Evropi. Glede na uro povratnega poleta je včasih nujna zadnja nočitev na otoku Mahe.