Sanjska potovanja, Bali, Počitnice na otoku BaliKljub temu, da je Bali ena najbolj znanih in obiskanih destinacij za eksotična potovanja, je globoko v sebi še vedno tradicionalen indonezijski otoček, srce prave Azije.

Pisana in za nas nenavadna kultura z neštetimi festivali, nežni in prijazni ljudje s širokimi nasmehi, peščene plaže in tropska pokrajina. Vse to je Bali. In ne pozabimo: cene so nizke, zato si boste privoščili marsikaj!

Druge dežele Azije verjetno ponujajo lepše plaže kot Bali, vendar pa Bali privlači tudi z drugimi čari. Najprej so tu nizke cene. Na Baliju si lahko privoščite odličen hotel, vilo, izlete, aktivnosti, večerje in nakupe po zares ugodnih cenah.
Hoteli ponujajo visok standard.

Poleg užitkov na plaži in ob bazenu si otok oglejte. Obiščite obrtniške vasice, bujno džunglo, raziščite vulkane in narodne parke severnega in centralnega dela otoka. Navdušili vas bodo dišeči in pisani templji, kjer se vedno odvija kakšno praznovanje. Na voljo so vam adrenalinski preizkusi in številne športne aktivnosti.

Obisk otoka Bali pa lahko združite tudi z bivanjem na otoku Lombok ali Gili Islands.


Na Baliju ponujamo številne hotele vseh kategorij (izberete lahko poljubno število nočitev), prevoze in izlete, vodene v angleškem jeziku. Ponujamo posebne pakete za potapljače, trekinge, program sestavimo po vaših željah.
Bali počitnice že od € 1.200 na osebo

Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*.


Predlagamo naslednji program potovanja (minimum 8 nočitev)

Dan 1: polet na Bali
Polet z Brnika ali bližnjega letališča.

Dan 2: pristanek in prevoz v hotel
Po pristanku vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas odpeljal v hotel po vaši izbiri.

Bivanje priporočamo v naslednjih krajih:

Nusa Dua:
Luksuzno letovišče Nusa Dua ima ene najboljših plaž na Baliju. Tu boste našli luksuzne hotele vrhunskih verig v palminih nasadih. Nekateri hoteli imajo privatne plaže, večina plaž pa je dostopnih vsem. Na obali ob mirnem morju ponujajo celo vrsto vodnih športov. Koralni greben je blizu obale, zato morate biti ob plavanju včasih previdni, podvodni svet pa je čudovit.

Kuta:
Najbolj živahna plaža na otoku je 6 km dolga sipina rumenkastega peska na jugozahodni obali Balija. O nekoč zaspani ribiški vasici danes ni niti sledu. Kuta je živahno in hrupno turistično središče z divjim nočnim življenjem, mnogimi bari, restavracijami, no čnimi klubi in trgovinami. Na dolgi plaži je ogromno turistov z vsega sveta, domačini pa prodajajo ležalnike, sadje, osvežilne pijače in številne vodne športe. Morje je zelo valovito, tudi tokovi so močni, zato je na plaži predvsem veliko deskarjev. Ob sončnem zahodu Kuta postane romantična, saj nebo za nekaj minut ognjeno zažari.

Sanur:
Sanur je miren letoviški kraj, kjer si boste lahko odpočili in hkrati uživali v številnih vodnih športih, ki jih ponujajo na plaži. Sanur je priljubljen kraj umetnikov z vsega sveta, kar se še vedno opazi v številnih galerijah in muzejih. To je kraj kontrastov: bivate lahko v modernih hotelih, v bližini pa boste našli tradicionalne vasi s templji in riževimi polji. Koralni greben varuje plažo pred velikimi valovi, zato je to območje primerno za plavanje, tavhanje, potapljanje in številne vodne športe.

Nusa Lembongan:
Nusa Lembongan je otoček ob juhovzhodni obali Balija. Voda je čista, primerna za potapljanje in snorkljanje. Za deskanje na valovih so dobri valovi, vendar je pogosto gneča. Plaže so svetle, peščene, iz zdrobljenih koral. Na otoku sta dve glavni plaži. Jungutbatu na severu je večja, tu je večina hotelov in restavracij, priljubljena pa je pri popotnikih z nahrbtniki in deskarjih. Mushroom Bay južno je mirnejša plaža, tu je mirna voda za plavanje in so nekoliko boljši hoteli.


Dan 3 do 10: Počitnice na Baliju
Prosti dnevi za počitek, kopanje in raziskovanje otoka.

Priporočamo, da počitnice na Baliju izkoristite tudi za oglede otoka. Ponujamo vam zanimive vodene izlete in aktivnosti.

Dan 11: Bali, odhod
Bivanje na otoku lahko podaljšate, ali pa se odpravite proti domu ali v naslednjo izbrano destinacijo. Priporočamo kombinacijo z otokom Lombok ali otočki Gili.