Srednja Amerika, Mehika potovanje, Visoka kultura Majev
Potovanje priporočamo samostojnim popotnikom in ljubiteljem zgodovine in kulture.

Potovanje traja 8 dni. Začne se v Cancunu ali na Rivieri Mayi, od koder potujete ob vzhodni obali Mehike. Samostojno boste potovali preko Jukatana in Chiapasa. Obiskali boste slavna mesta Majev v tej regiji, kot so impozantno starodavno mesto Palenque v pragozdu Chiapasa.
Fascinantna in skrivnostna zgodovina Majev vas bo očarala.

Potovanje lahko po želji podaljšate s počitnicami na znani in prelepi Rivieri Mayi (doplačilo).
 
Potujete z najetim avtomobilom. Na poti imate rezervirane hotele. Na pot greste dobro pripravljeni, z zemljevidi in natančnimi navodili.

 

Mehika potovanje, Visoka kultura Majev € 1.120 na osebo


Cena vključuje polet iz okoliških letališč, takse, 7 nočitev po programu, najem avtomobila (vključena je neomejena kilometrina, letališke in ostale takse). Voznik mora biti star vsaj 21 let. Vključena je oddaja avtomobila v drugem kraju, ob odhodu dobite natančna navodila.

Cena velja do 30.4.2015 in je odvisna od prostih kapacitet.

Potovanje lahko po želji podaljšate s počitnicami na znani in prelepi Rivieri Mayi (doplačilo).

Cena vključuje:

  • 7 nočitev z zajtrkom po programu
  • 7 dni najem avtomobila tipa economy


Cena ne vključuje:

  • osebnih izdatkov
  • izletov in vstopnin
     


Program potovanja

Fotogalerija


 

Dan 1: Cancun/Playa del Carmen/Riviera Maya, prihod
Prihod v Cancun, prevzem avtomobila na letališču in vožnja v hotel.
Nočitev.

Dan 2: Cancun -  Valladolid - Chichen Itza - Merida
Po zajtrku se boste odpravili v Valladolid, moderno univerzitetno mesto z impresivnim kolonialnim starim delom.
Pozneje se lahko okopate v naravnem bazenu v Ik Kilu, ki je del arheološkega parka blizu Chichen Itze. Naravni bazen je vrtača napolnjena z vodo, gladina vode je 26 m pod zemljo. Do vode vodijo zavite stopnice. Maji so naravno vrtačo uporabljali za sprostitev in tudi za žrtvovanje.

Po osvežujoči sprostitvi boste obiskali arheološki park v Chichen Itzi.


Chitzen Itza je bilo veliko mesto v predkolumbovski dobi in pomeni "pri ustju vodnjaka Itza". Zgradila ga je civilizacija Majev. Maji so tu imeli urbano središče svojega imperija. Krasile so ga stopničaste piramide, templji, stebrne arkade  in druge kamnite strukture. Tu je
tempelj Kukulkan, najbolj prepoznavna zgradba, ki je na vseh štirih zunanjih straneh opremljena s pa 91 stopnicami, s platformo na vrhu jih je skupaj 365, vsaka stopnica za en dan v letu. Stopničasta piramida prikazuje natančnost in pomembnost astronomije v življenju Majev.
Med drugim boste videli tudi znano Veliko igrišče, največje in najbolj ohranjeno igrišče za igre z žogo v vsej Mezoameriki.
Majevsko in tolteško mesto spada k novim sedmim svetovnim čudesom.

Popoldan boste prispeli v Merido, kolonialno glavno mesto jukatanskega polotoka. Zaradi belo pobeljenih fasad jo imenujejo tudi "belo mesto".

Vožnja v hotel in nočitev.

Pot: cca 320 km

Dan 3: Merida - Celestun - Merida
Zjutraj se boste odpravili na izlet v Celestun, mirno ribiško vas. Neskončna obala in in restavracije z opečnatimi strehami, v katerih strežejo najboljšo morsko hrano v Mehiki. Tu boste ušli mestnemu vrvežu in uživali v naravi. Glavna znamenitost Celestuna je veliki obalni močvirni rezervat in zatočišče za prosto živeče živali. Izkoristite možnost in si oglejte flaminge v svojem naravnem okolju. 

Popoldan se boste vrnili v Merido. Obiščite tržnico, kjer boste lahko poleg tropskega sadja kupili različne začimbe in mehiška oblačila.

Povratek v hotel in nočitev.

Pot: cca 160 km

Dan 4: Merida - Uxmal - Campeche
Pot od Meride do mesta Campeche vas bo peljala mimo še enega kultnega majevskega mesta. Ne zamudite Uxmal z znano Čarovnikovo piramido, ki velja za enega najpomembnejših arheoloških najdišč majevske kulture. Zgradbe Uxmala so znane po svoji velikosti in dekoraciji. Značilnost mesta so velika dvorišča, ki so na treh straneh omejena s podolgovatimi palačami. Na četrti strani je velika stavba ali piramida. 
Guvernerjeva palača velja za eno najlepših predkolumbijskih zgradb v Mehiki.
Mesto je na seznamu svetovne dediščine UNESCA.

Sledi vožnja do kolonialnega mesta Campeche z lepo obnovljenim starim delom.

Vožnja do hotela in nočitev.

Pot: cca 270 km

Dan 5: Campeche - Palenque
Na poti proti mestu Palenque si boste ogledali v pragozdu skrito majevsko mesto. Uživajte v razgledu na arheološki park in pragozd.

Vožnja do hotela in nočitev.

Pot: cca 350 km

Dan 6: Palenque - Misol Ha - Aqua Azul - Palenque
Današnji dan je namenjen popolni sprostitvi in občudovanju narave. Po kratki vožnji boste prispeli do slapov Misol Ha, kjer lahko naredite kratek sprehod ali pa se osvežite pod enim od slapov.

Vrnitev v hotel in nočitev.

Pot: cca 120 km

Dan 7: Palenque - Kohunlich - Chetumal
Zjutraj si lahko ogledate arheološki park Chicanna. Mesto Chicanna je iz klasične majevske dobe. Tukaj ni velikih piramid temveč razmeroma male zgradbe s kakovostno dekoracijo ki nakazuje, da je bilo tu središče verske elite.

Med potjo do Chetumala se boste peljeli mimo majevskega mesta Kohunlich. To je velik arheološki park prekolumbijske majevske civilizacije, ki je najbolj poznan po Templju mask.

Sledi vožnja do Chetumala, prosto za samostojne oglede.

Vožnja v hotel in nočitev.

Pot: cca 480 km

Dan 8: Chetumal - Tulum - Cancun/Playa del Carmen/Riviera Maya
Zadnji dan vašega potovanja se boste odpeljali do kraja Tulum, kjer se srečajo zgodovina Majev in sanjske karibske plaže. Tulum je eden najbolj ohranjenih krajev iz majevske kulture, ki leži ob morju in je služil kot pristanišče Cobe. Tulum je bilo zadnje naseljeno mesto, ki so ga zgradili Maji. Tempelj "Il Castillo" je najbolj impresivna gradnja tega kraja.

Oddaja avtomobila na letališču Cancuna, ali pa podaljšanje počitnic na Rivieri Mayi.

Pot: cca  380 km


Fotogalerija