Bistvo Brazilije od €2.600 + letalo na osebo - 18 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: Rio de Janeiro, Iguacu, Amazonija, Salvador in počitnice

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 17

Najboljši čas: preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 3 in 4* z dobro lokacijo, po želji hoteli višjih kategorij

Priporočamo za: pare, popotnike

 

Paket od €2.600 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 17 nočitev v hotelih 3* in 4* v dvoposteljni sobi
  • zajtrke
  • oglede in prevoze po programu
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

  • napitnin
  • morebitnih dodatnih zavarovanj
  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.

V Braziliji že dolga leta sodelujemo z odličnim lokalnim agentom, ki bo poskrbel tako za nastanitev, kot za prevoze in oglede, ki potekajo v angleškem jeziku. Program potovanja lahko tudi spremenimo, je pa odlična kombinacija organizirane ture, ki obenem dopušča dovolj prostega časa za samostojne oglede.

Kdaj na pot: Brazilija je večja od Evrope, zato je čas potovanja odvisen tudi od regije, ki jo nameravate obiskati. V osnovi velja, da je za časa našega poletja tam zima. Najhladnejši del je jug in jugovzhod, kjer zima traja od junija do septembra, ko je občasno hladno, deževno in vetrovno. Klima ob obali je prijetna preko celega leta. Tudi pozimi je tu redko hladneje od 25 stopinj. V predelu Ria deževno obdobje traja od oktobra do januarja. Na severovzhodu zime ni. Sušna doba v Amazoniji traja od julija do oktobra.

 

Program potovanja:

Dan 1: Pristanek Rio de Janeiru

Na letališču vas bo pričakal lokalni predstavnik in vas odpeljal v izbrani hotel.
 
Rio je eno najbolj slikovitih mest sveta, stisnjen je med morje in nenavadne obalne vzpetine med katerimi sta najbolj znana Sugar Loaf in Corcovado na katerem stoji slavni Kristusov kip. Hkrati gre za ogromno metropolo s preko 8 milijoni prebivalcev, ki jih zaznamuje prav posebna energija.
 
Po kratkem postanku v hotelu ogled mesta. Najprej največja znamenitost, Corcovado. Do gore se peljete z vlakom, kar je že samo po sebi zanimiva izkušnja. Peljete se skozi še vedno ohranjeni mestni gozd in uživate v čudovitih razgledih na laguno.
Kristusov kip, ki gleda na mesto s 700 metrov nadmorske višine, je mestna ikona. Gre za eno od sedmih čudes sveta, saj je s svojimi 30 metri višine eden največjih Kristusovih kipov na svetu. Mesto varuje že od leta 1931.
 
Sledi kosilo v samopostrežni restavraciji Mineira, kjer lahko uživate v več kot 50 različnih toplih jedeh in solatah.
Popoldne vas čaka še obisk Sladkornega stožca, še ene značilne mestne vzpetine. Na hrib se povzpnete z gondolo, ime pa izhaja še iz časa portugalske kolonizacije, ko so v okolici gojili sladkorni trs. Oblika vzpetine zares spominja na sladkorni kupček.
 
Povratek v hotel in nočitev.Dan 2: Rio de Janeiro

Po zajtrku vas čaka edinstvena kuharska izkušnja. Pod vodstvom lokalnega kuharja boste spoznali domače jedi in način življenja. Pripravili boste koktejle in obrok s tremi hodi, pri tem pa boste sledili receptom iz različnih delov dežele.
Popoldne greste na peš izlet po centru mesta, kjer stojijo kolonialne zgradbe z ramo ob rami z nebotičniki.
 
Razvajanja vaših brbončic pa za danes še ni konec. V osrčju Copacabane boste obiskali Churrascaria Palace, ki je ena najboljših restavracij v mestu.
 

Dan 3: Rio de Janeiro

Danes imate prost dan, ki ga boste verjetno poreživeli na plažah Ria. Plaže, ki se vlečejo kar 90 km ob mestu, so srce življenja Ria. Najbolj znani sta seveda Copacabana in Ipanema.


Dan 4: Rio de Janeiro - slapovi Iguacu
Prevoz na letališče in polet na slapove Iguacu, ki so del UNESCOve naravne dediščine. Gre za eno največjih turističnih znamenitosti Brazilije, nahajajo pa se prav na meji med Argentino in Brazilijo. Gre za največji sistem slapov na svetu.

Pravijo, da je prva dama Elanor Roosevelt, po tem, ko je slapove obiskala, rekla »uboga Niagara«. Največji izmerjeni pretok vode je bil 8.300 kubičnih metrov na sekundo.
 
Po pristanku vas najprej odpeljejo v hotel in na kosilo v restavracijo znotraj parka in s pogledom na slapove.
Danes raziščete brazilsko stran slapov. Iz obiskovalnega centra se boste sprehodili po potki s čudovitimi razgledi na kar 275 manjših slapov.
Prevoz v hotel in nočitev.


Dan 5: Slapovi Iguacu
Po zajtrku raziščete še argentinsko stran slapov. Spustite se čisto blizu vodne tančice.

Kosilo vas čaka v restavraciji, ki je znana po odličnih argentinskih zrezkih in solatah.
Sledi še ena posebna dogodivščina. Vkrcate se na hitri čoln in se spustite v kanjon, preko brzic, obenem pa občudujete bujno naravo okoli sebe.
 
Povratek v hotel in nočitev.

 


Dan 6: Iguacu - Manaus

Prevoz na letališče in polet v Manaus.
Kraj v Amazoniji je bil nekoč znan kot središče za trgovanje z gumo, še vedno pa je vstopna točka v Amazonijo.
Po pristanku prevoz v hotel in nočitev.

 


Dan 7: Amazonija

Po zajtrku raziščete mesto, ki je presenetljivo lepo. Nekoč je bilo to bogato kolonialno mesto, kar se še vedno pozna po arhitekturi.
Verjetno že komaj čakate naslednjo dogodivščino.
 
S čolnom se odpeljete po reki Rio Negro, enem glavnih pritokov Amazonke. Po pol ure pristanete v Amazon Ecopark Resort, družinskem resortu sredi džungle Amazonije. Tu boste preživeli nepozabne tri noči.

Obiščete rehabilitacijski center za opice. Primati, ki so ponavadi žrtve ilegalne trgovine, so najprej v karanteni, cilj centra pa je ponoven izpust v divjino.
Večerjo imate v hotelu, sledi nočni izlet s kanuji, kjer boste morda opazili aligatorje. Videli jih boste, ker se njihove oči ponoči svetijo.

 

 

Dan 8: Amazonija

Aktivnosti se lahko spremenijo zaradi vremenskih pogojev, vodostaja ali ostalih vplivov, vedno pa imate ponujeno alternativo. Priporočamo sprehod po džungli, seveda v spremstvu vodiča-biologa in posebej izurjenih vojakov. Sredi dneva priporočamo počitek, ki si ga takrat vzamejo tudi divje živali. Med trekingom boste pojedli piknik kosilo.
Obiščete tudi domačine, cabolcos, z njimi greste lahko na ribolov. Predvsem pa boste spoznali njihov način preživetja v tropskem gozdu, kulturo in običaje.

 

Dan 9: Amazonija
Priporočamo izlet na Meeting of the Water, na sotočje črne vode Rio Negro in rjave vode Rio Solimoes. Sicer aktivnosti v okviru hotela.


Dan 10: Manaus - Salvador
Prosto dopoldne, potem pa prevoz v Manaus in polet v Salvador.

Prebivalci Bahie so mešanica Afrike, staroselcev in Evropejcev, vedno pa iščejo in najdejo zabavo. Pravijo, da kadar niso na kakšnem festivalu, se gotovo nanj pripravljajo. Ni čudno, da Bahijo imenujejo dežela veselja.
 
Po pristanku prevoz v hotel in nočitev.


Dan 11: Salvador
Današnji dan je namenjen odkrivanju čudovitega Salvadorja. Najprej greste nazaj skozi čas in občudujete zgodovinsko središče mesta, ki je polno baročnih cerkva in čudovitih kolonialnih zgradb. Sprehod po tlakovanih uličicah bo nekaj posebnega, mamile pa vas bodo tudi številne trgovinice.

Kosilo v odlični restavraciji, potem pa kar nadaljujete z ogledi.
 
Popoldne povratek v hotel in nočitev.
 

Dan 12: Salvador - Praia do Forte
Začenjajo se vaše počitnice. Poleg odličnih restavracij in dobrih hotelov ta letoviški kraj ponuja tudi številne aktivnosti in možnosti izletov.

Prevoz v hotel in prosto.
 

Dan 13-17: Počitnice
Prosti dnevi za počitnice, možni so tudi ogledi.
 

Dan 18: Pot proti domu ali podaljšanje potovanja
Prevoz na letališče in polet proti Evropi. Pristanek v Evropi naslednji dan.