14.1.2021
 

Nekateri potujejo tudi v tem trenutku.. So dežele, kamor lahko gremo in od koder se lahko tudi vrnemo brez večjih težav. Ena takih dežel je Tanzanija in otok Zanzibar. Obenem moramo povedati, da NIJZ odsvetuje vsa nenujna potovanja.ZANZIBAR od €1.165!

Cena vključuje: 7 nočitev v zasebnem bungalovu slovenskega lastnika, letalski prevoz z Dunaja, transfer od letališča do nastanitve.
 
VEČ O PONUDBI

 


Kam še lahko potujem ta trenutek:
 
Brazilija: prost vstop brez vseh omejitev. Letalska družba lahko zahteva negativni pcr test
 
Egipt: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini. Otroci pod 6 let so testa oproščeni.
 
Kolumbija: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 96 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Kostarika: prost vstop brez PCR testa (letalski prevoznik lahko zahteva drugače). Če kaže potnik znake okužbe, bo testiran, ob pozitivnem rezultatu mu bo odrejena 14-dnevna karantena. Za vstop potrebujete tudi zdravstveno zavarovanje s kritjem najmanj 50.000 USD, ki se ga lahko sklene tudi na letališču.
 
Malta: prost vstop brez omejitev
 
Mehika: prost vstop brez omejitev. Če kaže potnik znake okužbe, bo testiran, ob pozitivnem rezultatu mu bo odrejena 14-dnevna karantena. Za vstop je potrebno ustrezno zdravstveno zavarovanje.
 
Peru: prost vstop v državo z negativnim PCR testom, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Portugalska: prost vstop v državo. Za obisk Madeire je potreben negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Španija: prost vstop v državo. Potreben je negativni PCR test, ki ni starejši od 72 ur. Rezultat mora biti v angleščini.
 
Švedska: brez omejitev
 
Združeni Arabski Emirati: za vstop in izstop iz države se zahteva negativni PCR test, ki ni starejši od 96 ur.
 
 
Povratek v Slovenijo:
Oseba, ki prihaja iz rdeče države in vstopa na zunanji schengenski meji, ob vstopu pa ne predloži negativnega testa PCR ali ne spada v nobeno izmed 12 izjem, sme vstopiti le na mejnem prehodu, kjer so zagotovljeni pogoji za testiranje s hitrim antigenskim testom. Ti mejni prehodi so: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, mejni prehod Obrežje, mejni prehod Gruškovje, mejni prehod Metlika, mejni prehod Središče ob Dravi, mejni prehod Jelšane.

 


ZDRAVSTVENE ZAVAROVALNICE, KI KRIJEJO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE V PRIMERU OKUŽBE s COVID-19 na potovanju:

Europaieche: krije stroške v kolikor država v katero stranka potuje ni na rdečem seznamu.

 


ZDRAVSTVENE ZAVAROVALNICE, KI OMOGOČAJO SKLENITEV ZAVAROVANJE Z RIZIKOM ODPOVEDI V PRIMERU OBOLELOSTI za COVID-19
 
Europaieche: v kolikor stranka pred potovanjem zboli za Covidom, zavarovanje odpovedi potovanja krije škodo.

 
Maj 2020:

Pozdravljen(a) popotnik(ca) 😉!
 

“Vsepovsod je lepo, a doma je najlepše” drži kot pribito. V času karantene smo se prepričali, da je doma lepo. Približuje se čas, za vse nas nemirne in raziskovalne duše, ko bomo imeli ponovno možnost odkrivati skrivnosti skritih in že znanih kotičkov sveta.
 

Epidemija je preklicana. Naše misli so v eksotičnih krajih, v džungli, morebiti v puščavi, na vrhu ugaslega vulkana, na motorju čez Ameriko, v velikih mestih… in v jeklenih ptičih kamor nas popeljejo naše sanje. Prav je, da sanjamo, ker sanje se uresničijo, lahko tudi z našo pomočjo 😉. Potovali bomo še z večjo radostjo, iskrivostjo in zanosom ter hkrati z zavedanjem, da je doma lepo, če kdaj pa kdaj odkriješ tudi lepote, ki nam jih nudi naša Zemlja. Hkrati bodimo osveščeni in jo čuvajmo, da bo nam in našim zanamcem služila še dolga stoletja.


Za vas smo pripravili nekaj koristnih informacij in naše videnje o potovanjih po Korona epidemiji. Mi zremo optimistično naprej, poizkusite še vi.

 

 

LETALSKI PREVOZ

» Dragi potniki dobrodošli na krovu letala…govori vam vaš pilot…udobno se namestite…vaša avantura se začne zdaj…vsa posadka vam želi prijeten let.«

A tudi vi pogrešate te besede? Mi jih zagotovo. Naj vam ob tem podamo nekaj spodbudnih informacij. Letala v zraku so. Ja prav ste slišali. Seveda ne toliko kolikor smo jih vajeni, vendar so in iz dneva v dan jih bo več. Koliko jih je v zraku ta trenutek se lahko prepričate sami na spletni strani www.flightradar24.com Vidite lahko, da je zračni promet še vedno aktiven in živ.

 

Splošno o letalskih prevozih:

 

VARNOST: Letalske družbe in letališča zagotavljajo, da bodo in že izvajajo vse varnostne ukrepe po priporočilih odgovornih zdravstvenih inštitucij (varnostne razdalje, konstanto razkuževanje, čiščenje zraka v letalih, ki gre preko posebnih hepa filtrov…). Seveda pa se moramo tudi mi potniki obnašati odgovorno do sebe in drugih, le tako se bomo lahko počutili varne.

 

KUPLJENA LETALSKA KARTA*: že kupljena letalska karta ne propade zaradi epidemije. Denarja sicer ne moremo vračati, se pa zavezujemo, da izbiramo letalske prevoznike, ki dajejo možnost podaljšanja veljavnosti letalske karte v primeru izbruha epidemije

 

IZKUŠNJE NAŠE STRANKE NA LETALU V ČASU EPIDEMIJE: »Za tiste pogumne in tiste, ki nimajo izbire najprej dobra novica: leteti se da tudi v času korone. Slaba novica, ne bi rekla, samo prilagoditve? Letenje je bistveno drugačno kot pred pandemijo. Začne se že na letališču, kjer brez maske ne vidiš nikogar, je pa precej takih ki jim samo maska ni zadosti in nase navlečejo plastične kombinezone, očala, rokavice itd. Ste eden izmed tistih ki komaj čakate na letalski obrok? Ta vas bo zdaj pričakal v plastični vrečki na sedežu. V njen bo poleg hrane še voda, soda, razkužila. Kave, čaja ali kozarčka vina ne boste dočakali. Bo pa po drugi strani vsaj na transoceanskih letih bistveno več prostora. Krajši notranji leti so polno zasedeni, ker je število letov zmanjšano. Se pravi, leteti se da, maska in razkužila so nujna oprema, predvsem pa ne pozabite upoštevati predpisov o karanteni, ki vas zna doleteti tako ob vstopu v tujo državo kot tudi ob prihodu domov.«

*Pri vsakem prevozniku je potrebno preveriti njihove splošne pogoje.

 

TURISTIČNE DESTINACIJE:

 

VARNOST: tudi pri izbiri destinacije gledamo na vašo varnost. Izbiramo hotele/nastanitve, ki zagotavljajo varnost gostov. V prvi vrsti, da poskrbijo za zdravstveno varnost in hkrati tudi, da poskrbijo na finančno varnost. Izbiramo hotele, ki nam zagotavljajo, da v primeru epidemije ne zaračunavajo stroškov odpovedi in povrnejo denar.

 

V agenciji E-POTOVANJA stalno spremljamo stanje in situacijo dežel, ki jih ponujamo.

 

O odprtju meja posameznih turističnih destinacij in kakšni bodo protokoli potovanja vas bomo sproti obveščali. Do takrat pa načrtujte, raziskujte, sprašujte nas in pišite nam. Mi ostajamo z vami tudi v tem posebnem času in se z veliko mero optimizma veselimo novih potovanj in turističnih avantur.

 

 

 

 

POTOVANJE JE NAJLEPŠE DARILO!


Nimate ideje za darilo prijatelju ali vam dragi osebi? Podarite darilni bon za potovanje, vrednost bona je popolnoma vaša izbira. 

Pišite nam še danes!
 

 


POROČNI SEJEM LJUBLJANA

Tudi letos bomo prisotni na Poročnem sejmu Ljubljana, ki bo potekal 16. in 17. novembra 2019 na Ljubljanskem gradu. Lepo vabljeni!