Trije dnevi v Bangkoku
od €150 + letalo na osebo - 3 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: 4*

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 2

Najboljši čas: najboljši čas za obisk Tajske je od oktobra do maja

Kategorija hotelov: 4* za navedeno ceno, ob spremembi cene lahko vključimo hotele višjih ali nižjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od €150 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 2 nočitvi v hotelu 4* v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
  • vodeni ogled mesta v spremstvu angleško govorečega vodiča
  • transfer do hotela 
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


Program potovanja:
 

Dan 1: Prihod v Bangkok
Pristanek na letališču v Bangkoku. Na letališču vas bo pričakal lokalni predstavnik in vas odpeljal v hotel v središču Bangkoka, na cesti Sukhumvit.

Preostanek dneva je prost.
 

Hotel: 4*, 2 nočitvi, zajtrk


Dan 2: Bangkok, ogled
Danes si boste ogledali Bangkok. V spremstvu lokalnega vodiča si ogledate tri najpomembnejše templje: Wat Trimitre ali Tempelj Zlatega Bude, Wat Po ali Tempelj Ležečega Bude ter Wat Phrakeo ali Kraljevi tempelj.

Po kosilu si Bangkok ogledate še z druge perspektive, z vode. Celotno mesto je bilo nekdaj prepredeno z vodnimi kanali, ki so bili glavne prometne žile. Do danes je večina kanalov izginila. Med vožnjo z repatim čolnom boste lahko opazovali pravo življenje velemesta.
 
Po povratku v hotel imate prost večer. Po želji vam rezerviramo kulturno predstavo z večerjo (doplačilo cca 60 eur).Dan 3: Bangkok, odhod
Prevoz na letališče in polet na sanjsko plažo Tajske. Izberite si otok zase: Phuket, Koh Samui, Koh Lanta, Phi Phi, Koh Tao, Koh Phangan ali Koh Chang. Če ogledov nimate dovolj, priporočamo izlet po severu Tajske.

Če pa bi radi v Bangkoku ostali še kakšen dan, vam priporočamo izlet s kolesom po Kitajski četrti, obisk starodavne prestolnice Ayutthaye, obisk plavajoče tržnice ali reke Kwai. Vsi izleti so možni ob doplačilu.


Če boste bivanje v Bangkoku podaljšali, lahko izbirate med spodnjimi zanimivimi ogledi. Vsi potekajo v spremstvu odličnih angleško govorečih lokalnih vodičev, cene so informativne:

Kmetijska vasica in Klong Mahassawad

Spoznajte življenje podeželja v kraju Nakhon Pathom, kjer so vodni kanali še vedno del vsakdanjika. Vas se nahaja uro vožnje iz Bangkoka, v predelu, ki je še vedno prepreden z vodnimi kanali. Z lesenim čolnom se boste zapeljali po 150 let starem kanalu Mahassawad. Mimo vas bodo polzele kmečke hiše na lesenih kolih, ribiške mreže in obalni templji.
Obiskali boste tudi farmo lotusov. Lotus namreč še vedno igra izjemno pomembno vlogo v budizmu. Cvetje gojijo v velikih ribnikih.
Naslednji postanek je organska farma, ki si jo boste ogledali kar z mini traktorjem. Peljali se boste skozi tropske sadovnjake in preko riževih polj, na kmetiji pa ne uporabljajo nikakršnih pesticidov. Sadje boste seveda lahko tudi probali.
Trajanje: 6,5-7 ur (7:30, vsak dan)
Cena: 75 eur (najmanj dva potnika)

 

Menihi Bangkoka (zajtrk vključen)

Še pred zajtrkom obiščete Wat Suthat, kjer boste z domačini počakali na menihe. Ti se bodo ustavljali, ljudje pa jim v sklede dajejo hrano in cvetje. Sledi molitev in blagoslov. Gre za starodavni budistični obred, najstrožja kasta menihov namreč lahko poje samo kar jim dajo ljudje.
Sledi zajtrk in obis predel Baan Batra, kjer izdelujejo lončene sklede za menihe.

Trajanje: 4 ure (6:00, vsak dan)
Cena: 65 eur (najmanj dva potnika)

 

Ayutthaya z avtom in čolnom (kosilo vključeno)

Zjutraj se odpravite proti Ayutthayi, nekdanji siamski prestolnici. Danes se tu nahajajo ene najpomembnejših ostankov preteklosti, ki so del UNESCOve svetovne dediščine. Razvaline templjev in starodavnega mesta so vredne ogleda, ker pa jih je veliko, si boste ogledali najpomembnejše, pa tudi poletno palačo kralja Rame V.
Nazaj v Bangkok se vračate z ladjo po reki Chao Phraya. Med potjo vas čaka tudi kosilo.

Trajanje: 8-9 ur (7:30, vsak dan)
Cena: 120 eur (najmanj dva potnika)

 

Templji in kanali Bangkoka

Obiščete dve najpomembnejši in najlepši znamenitosti Bangkoka: ležečega Budo v templju Wat Pho in Veliko palačo, kjer se nahaja Tempelj Smaragdnega Bude in je največja znamenitost mesta.
Sledi kosilo v lokalni restavraciji, potem pa boste videli še drug obraz mesta. S čolnom se boste zapeljali po kanalih Bangkoka in opazovali, kako živijo skromni meščani. Otroci čofotajo v rečni vodi, mimo vas bodo polzele lesene hiše na kolih. Bangkoku ne rečejo zastonj Benetke vzhoda.
Peljali se boste tudi mimo najbolj fotografiranega templja mesta, Wat Arun, ki ima kar 76 metrov visoko pagodo.

Trajanje: 5,5-7 ur (8:30, vsak dan)
Cena: 140 eur (najmanj dva potnika)

 

Templji mesta
Poldnevni izlet, ki vas popelje v Wat Pho in Veliko palačo.

Trajanje: 3,5-4 ure (8:30 ali 13:00, vsak dan)
Cena: 75 eur (najmanj dva potnika)

 

Velika palača

Obisk Velike palače in Templja Zlatega Bude.

Trajanje: 2,5-3,5 ure (8:30 ali 13:00, vsak dan)
Cena: 65 eur (najmanj dva potnika)

 

Kanali Bangkoka

Vožnja s čolnom po kanalih reke Chao Phraya.

Trajanje: 2-3 ure (9:00 ali 13:00, vsak dan)
Cena: 70 eur (najmanj dva potnika)

 

Kitajska četrt in tržnica cvetja

Odkrijte živahno kitajsko četrt in njene pisane tržnice, trgovinice in restavracije. Tukaj se nahaja tudi več arhitekturnih biserov (kolonialni in kitajski), seveda templjev ne manjka. Kitajska četrt se ponoči spremeni v eno samo tržnico.
Sledi še obisk cvetne tržnice, ki bo nekaj posebnega.

Trajanje: 3,5-4 ure (dopoldne ali popoldne, vsak dan)
Cena: 55 eur (najmanj dva potnika)

 

Plavajoča tržnica

Odkrijte, kako je bilo v Bangkoku včasih. Odpeljali se boste 100 km izven mesta na plavajočo tržnico Damnoen Saduak, ki je pisana, dišeča in dokaj pristna. Na tržnico se boste zapeljali z repatim čolnom in opazovali, kako kmetje svoj pridelek prodajajo kar na reki.

Trajanje: 5-5 ur (7:00, vsak dan)
Cena: 75 eur (najmanj dva potnika)

 

Plavajoča tržnica in reka Kwai (kosilo)

Odkrijte, kako je bilo v Bangkoku včasih. Odpeljali se boste 100 km izven mesta na plavajočo tržnico Damnoen Saduak, ki je pisana, dišeča in dokaj pristna. Na tržnico se boste zapeljali z repatim čolnom in opazovali, kako kmetje svoj pridelek prodajajo kar na reki.
Sledi predel Kanchanaburi, kjer obiščete vojaški muzej, pokopališče in slavni most na reki Kwai. Kosilo bodo postregli v lokalni restavraciji.

Trajanje: 6,5-8 ur (7:00, vsak dan)
Cena: 130 eur (najmanj dva potnika)

 

Plavajoča tržnica, Wat Bang Kung in tržnica na tirih (kosilo)

Odkrijte, kako je bilo v Bangkoku včasih. Odpeljali se boste 100 km izven mesta na plavajočo tržnico Damnoen Saduak, ki je pisana, dišeča in dokaj pristna. Na tržnico se boste zapeljali z repatim čolnom in opazovali, kako kmetje svoj pridelek prodajajo kar na reki.
Sledi Wat Bang Kung, ki najbolj spominja na džunglo s svojimi drevesi in koreninami, ki ga objemajo. Zanimiv bo tudi obisk tržnice Samut Songkhram, kjer domačini stojnice postavijo kar na tirih. Ko se bliža vlak, jih hitro umaknejo.

Trajanje: 6,5-8 ur (7:00, vsak dan)
Cena: 110 eur (najmanj dva potnika)

 

Križarjenje z večerjo

Luksuzna večerja na stari riževi barki, med tem ko mimo vas polzi mesto luči.

Trajanje: 2 uri (18:00 ali 20:00, vsak dan)
Cena: 100 eur (najmanj dva potnika)

 

Tržnice Bangkoka

Potopite se v vonje, okuse in vzdušje nekaterih najbolj markantnih tržnic Bangkoka.
Začnite s cvetlično tržnico, kjer izdeljujejo venčke, barve pa so prav neverjetne. Sledi tržnica amuletov, kjer prodajajo starine in verske ikone, nekatere dosegajo astronomske vsote. Videli boste domačine, ki pregledujejo blago natančno, s povečevalnimi stekli.
Nazanje vas čaka še tržnica v starem predelu mesta, to bo živilska tržnica, ki je tu že preko sto let in se v tem času ni kaj dosti spremenila. Lačni gotovo ne boste.

Trajanje: 3,5-4 ure (8:00, vsak dan)
Cena: 60 eur (najmanj dva potnika)

Harmonija Siama (kosilo vključeno)

Bangkok je mesto, ki združuje številne kulture. Danes boste dobili vpogled v najpomembnejše.
Začnete z ogledom Kitajske četrti, kjer boste imeli dovolj časa tudi za nakupe in prigrizke. Sledi Little India, kjer prebivajo hindujci, muslimani in sikhi. Središče predela je visok tempelj, bela zgradba z zlato kupulo. Nakupite lahko tekstil, ali pa se poslikate s kano.

Sledi še Muzej Siama, kjer na interaktiven način dobite vpogled v zgodovino Tajske.

Trajanje: 6,5-7 ur (8:00, vsak dan)
Cena: 110 eur (najmanj dva potnika)