Sanjska potovanja, Šri Lanka, Kolonialna tura

Potovanje po Šri Lanki, ki traja samo štiri dni, vas popelje po nekaterih najbolj znanih atrakcijah otoka. Potovanje pr¸iporočamo predvsem tistim, ki si želijo kombinacijo ogledov in počitnic.

Potovanje po Šri Lanki lahko združite s počitnicami na Šri Lanki ali na Maldivih. Lahko pa se ustavite tudi v Dubau.

 Kolonialna tura po Šri Lanki od € 1.120 na osebo

Cena vključuje 3 nočitve v izbranih hotelih 3 in 4*, zanesljivega lokalnega vodiča, ki je hkrati šofer, vse prevoze, vstopnine in polpenzion. Vključen je tudi letalski prevoz do Colomba iz okoliških letališč.

Doplačilo za deluxe potovanje (bivanje v hotelih 4 in 5*): od 150 eur na osebo
Predlagamo naslednji program potovanja:

Fotogalerija


 

Potovanje Šri Lanka Dan 1: Colombo
Po pristanku v Colombu vas bo na letališču pričakal lokalni agent in vas odpeljal v hotel v Kandy. Zvečer ogled kulturne predstave v Kandyju. Po predstavi ogled osmerokotenega zobnega tempelja Dalada Maligawa, tempelja, v katerem je najpomembnejša verska relikvija Šri Lanke - sveti zob Bude. Tu so vsakodnevne ceremonije v spoštovanje ostanka Zoba in vsaka privlači v belo oblečene romarje, ki nosijo lotusove cvetove.
Colombo si lahko ogledate ob koncu potovanja po Šri Lanki, danes pa počitek in nočitev.

- večerja


Dan 2: Kandy
Po zajtrku si boste ogledali ena največjih atrakcij Šri Lanke, slonja sirotišnica Pinnewala. Država v tem parku skrbi za preko 50 osirotelih ali zapuščenih slončkov. Park je odlična atrakcija, saj nikjer drugje ne boste videli toliko divjih slonov na kupu.

Vsak slon ima svojega varuha, ki skrbi za pravlino prehrano, drugače pa se prosto sprehajajo po rezervatu. Opazujete jih lahko tudi pri kopanju in hranjenju.

Popoldan si boste ogledali Kandy, ki je najpomembnejše mesto hribovite notranjosti, zrasel pa je ob umirjenem jezeru v slikoviti dolini, ki jo obkrožajo hribi.
Zaradi svoje lege v notranjosti otoka in kar 500 metrov nad morjem je tu popolnoma drug svet. Zahvaljajoč blago nagnjenim opečnatim streham in mestnemu jedru z zabavno mešanico starih trgovin, trgov in hotelov, je mesto dobilo značilen arhitekturni značaj.

Zapeljali se boste ob slikovitem umetnem jezeru, kupovali na pisani tržnici, obiskali pa boste tudi Muzej draguljev in Umetnostno-obrtni center, obiskali botanične vrtovi Peradeniya, ki so samo 6 kilometrov iz Kandyja. Pred prihodom Evropejcev so vrtovi pripadali kraljem. Danes so s 60 hektari največji botanični vrt na Šri Lanki. Videli boste drevored kraljevih palm, orhideje, nenavadna pa je velikanska figa, ki ima korenine prepredene na 1600 kvadratnih metrih.

-zajtrk, večerja


Dan 3: Nuwara Eliya
Po zajtrku se boste odpeljali na železniško postajo in se vkrcali na vlak.
Na poti proti Nuwara Eliyi se boste ustavili na plantaži čaja, ki je eden najpomembnejših pridelkov dežele. Nuwara Eliya ali Mesto svetlobe je bilo britansko gorsko mestece s podobo prave angleške vasice. Imelo je vse: podeželski klub, hiše z velikimi vrtovi in lovskimi trofejami, parke in veliko golf igrišče.

Nuwara Elya je zrasla preko 1800 metrov visoko, obdajajo jo plantaže čaja. Nočitev v prijetnem gorskem mestecu.

-zajtrk, večerja


Dan 4: plaža - odhod
Po zajtrku prevoz na letališče za polet proti Evropi ali Maldivom, po želji pa lahko obisk Šri Lanke podaljšate s počitnicami na plaži.


Hoteli na poti (če našteti hoteli niso prosti, se jih nadomesti s podobnimi hoteli enake ali višje kategorije):
Colombo: cena standard: Ramada Colombo*** / cena deluxe: Cinnamon Grand Hotel***+ ali Hilton / cena boutique: Park Street Hotel
Sigiriya / Polonnaruwa: cena standard: Sigiriya Village*** Soba superior, klima / cena deluxe: Amaya Lake**** ali Cinnamon Lodge / cena boutique: Vil Uyana*****
Kandy: cena standard: Hotel Topaz*** / cena deluxe: Mahaweli Reach**** / cena boutique: Theva Residency****
Nuwara Eliya: cena standard: St Andrews Hotel***+, standardna soba / cena deluxe: St Andrews Hotel***+, deluxe soba / cena boutique: Warwick Gardens
Yala: cena standard: Prijankara Deluxe***, soba / cena deluxe: Cinnamon Wild***+ / cena boutique: Cinnamon Wild, hiška ob plaži


Doplačilo za bivanje v hotelih 4* in 5*: od 150 EUR na osebo


Fotogalerija