Kolonialna tura po Šri Lanki
od €530 + letalo na osebo - 4 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: 4*

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 3

Najboljši čas: najboljši čas za obisk Šri Lanke je od oktobra do maja

Kategorija hotelov: 4* za navedeno ceno, ob spremembi cene lahko vključimo hotele višjih ali nižjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od €530 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 3 nočitve v hotelih 4* v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
  • obroke po programu
  • cel čas potovanja spremstvo angleško govorečega lokalnega vodiča
  • vse prevoze, vstopnine in oglede po programu
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


Program potovanja:
 

Dan 1: Prihod v Colombo - Kandy

Po pristanku v Colombu vas bo na letališču pričakal angleško govoreči vodič in vas odpeljal v hotel v kraju Kandy. Kandy je najpomembnejše mesto hribovite notranjosti, zrasel pa je ob umirjenem jezeru v slikoviti dolini, ki jo obkrožajo hribi. Zaradi svoje lege v notranjosti otoka in kar 500 metrov nad morjem je tu popolnoma drug svet. Zahvaljajoč blago nagnjenim opečnatim streham in mestnemu jedru z zabavno mešanico starih trgovin, trgov in hotelov, je mesto dobilo značilen arhitekturni značaj.
 
Pozno zvečer boste spremljali zanimivo predstavo tradicionalnega plesa Kandy, ki ga drugače lahko vidite samo enkrat letno na festivalu v Kandyju. Posebej zanimiva bo hoja po žerjavici, ki jo plesalci izvajajo v transu.
 
Preostanek dneva je prost.
 
Obroki: večerja

Hotel: 4*, 2 nočitvi


Dan 2: Kandy
Dopoldne vas čaka še ena največjih atrakcij Šri Lanke, slonja sirotišnica Pinnewala. Država v tem parku skrbi za preko 50 osirotelih ali zapuščenih, sicer divjih. Park je odlična atrakcija, saj nikjer drugje ne boste videli toliko divjih slonov na kupu. Vsak slon ima svojega varuha, ki skrbi za pravlino prehrano, drugače pa se prosto sprehajajo po rezervatu. Opazujete jih lahko tudi pri kopanju in hranjenju. Na Šri Lanki sicer živi še nekaj tisoč divjih slonov, ki so zaščiteni.

Popoldne si boste ogledali mesto Kandy. Izredna atrakcija je osmerokoten zobni tempelj Dalada Maligawa, tempelj, v katerem je najpomembnejša verska relikvija Šri Lanke - sveti zob Bude. Tu so vsakodnevne ceremonije v spoštovanje ostanka Zoba in vsaka privlači v belo oblečene romarje, ki nosijo lotusove cvetove.

 
Zapeljali se boste ob slikovitem umetnem jezeru, kupovali na pisani tržnici, obiskali pa boste tudi Muzej draguljev. Šri Lanka je prava zakladnica dragih kamnov, predvsem rubinov, ki pa niso samo rdeči, temveč prihajajo tudi v drugih nenavadnih odtenkih. Dragocene kamne in nakit je možno tudi kupiti po zelo ugodnih cenah.
 
V okolici Kandyja je veliko delavnic, kjer izdelujejo umetniške in uporabne izdelke iz lesa. Obiščete tudi botanične vrtove Peradeniya, ki so samo 6 kilometrov iz Kandyja. Pred prihodom Evropejcev so vrtovi pripadali kraljem. Danes so s 60 hektari največji botanični vrt na Šri Lanki. Videli boste drevored kraljevih palm, orhideje, nenavadna pa je velikanska figa, ki ima korenine prepredene na 1600 kvadratnih metrih.
 
Obroki: zajtrk, večerja
 

Dan 3: Kandy - Nuwara Eliya
Po zajtrku se boste odpeljali na železniško postajo in se vkrcali na vlak.

Na poti proti Nuwara Eliyi se boste ustavili na plantaži čaja, ki je eden najpomembnejših pridelkov dežele. Nuwara Eliya ali Mesto svetlobe je bilo britansko gorsko mestece s podobo prave angleške vasice. Imelo je vse: podeželski klub, hiše z velikimi vrtovi in lovskimi trofejami, parke in veliko golf igrišče.
 
Nuwara Elya je zrasla preko 1800 metrov visoko, obdajajo jo plantaže čaja. Nočitev v prijetnem gorskem mestecu.
 
Obroki: zajtrk, večerja

Hotel: 4*, 1 nočitev

 

 

Dan 4: Nuwara Eliya, odhod
Po zajtrku prevoz na letališče za polet proti Evropi ali Maldivom, po želji pa lahko obisk Šri Lanke podaljšate s počitnicami na plaži.