La Reunion od €715 + letalo na osebo - 8 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: bruhajoči vulkani, kreolska kuhinja, džungla, klifi, francoski pridih

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 7

Najboljši čas: maj-november, možno preko celega leta

Kategorija hotelov: hoteli 2 in 3*

Priporočamo za: pare, popotnike

 

Paket od €715 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

 • 7 nočitev v hotelih 2 in 3* v dvoposteljni sobi
 • obroke po programu
 • sprejem na letališču
 • najem avtomobila, prevzem na letališču Renault Twingo ali podoben (neomejeni kilometri, zavarovanja)
 • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem.

Cena ne vključuje:

 • morebitnih dodatnih zavarovanj
 • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
 • turistične takse cca 2 eur na osebo na noč
 • turistične takse, ki se plača na letališču, cca 35 eur na osebo
 • kavcija za najem avtomobila (kreditna kartica voznika)
 • letalskega prevoza. 

Program potovanja:


Dan 1: Pristanek na otoku Reunion, St Denis

Na letališču vas bo pričakal lokalni predstavnik in vam pomagal pri prevzemu avtomobila. Sledi krajša vožnja v glavno mesto St Denis. Nastanitev v hotelu in nočitev.

St Denis je obenem tropsko mesto, vendar hkrati tudi tipična Francija. Poleg palm in  vročine vas bodo tu pričakale pekarne, prikupni bistroji in modne trgovinice. Navdušile vas bodo tudi številne kolonialne zgradbe in pisane tržnice.

Hotel: 3*, 1 nočitev
Pot: 10 kmDan 2: St Denis - Hell-Bourg

Prečkali boste kotlino Cirque de Salazie, ki je v bistvu vulkanski krater. Iz okoliških sten se spuščajo slapovi, najlepši je Voile de Mariee (nevestina tančica), ki ga zagotovo morate obiskati. Ob poti vas bodo spremljale pisane kolonialne hiške in bujno tropsko zelenje. Prenočujete v prikupni gorski vasici Hell-Bourg, ki se pred vami pojavi kot iz pravljice po številnih prevoženih ovinkih. Ponujajo se vam številne možnosti peš izletov, zanimivo pa je tudi središče kraja s kreolskim pridihom.

Hotel: 2*, 1 nočitev
Obroki: zajtrk
Pot: 50 km

 

Dan 3: Hell-Bourg - La Plaine des Cafres
Na pot greste zgodaj zjutraj, vaš cilj je vzhodna obala. Tukajšnji prebivalci so vajeni vulkanske aktivnosti. Od 17. stoletja naprej je samo en vulkan, Piton de la Fournaise, izbruhnil več kot stokrat. Kljub temu jih je izbruh leta 19747 presenetil zaradi velike količine lave, ki je tekla proti mestu in se izlivala v ocean. Rokav lave se je čudežno ustavil pred cerkvijo, ki jo od takrat posvečajo Sveti gospej Lavi. 
Nadaljujete proti La Plaine des Palmistes in obiščete pravljični gozd Forets de Bebour. Poln je tropskih praproti, ovijalk in orhidej, zavarovan je pod UNESCOm in kot narodni park. Ponuja številne peš poti.
Sledi planota La Plaine des Cafres. Cafres so se imenovali črni sužnji, ki so delali na tukajšnjih plantažah. 

Obroki: zajtrk
Hotel: 2*, 1 nočitev
Pot: 50-70 kmDan 4: La Plaine des Cafres - Vulkan - Petite Ile
Danes se spet splača zgodaj vstati. Peljete se po vulkanski pokrajini, ki daje občutek, kot da ste na Luni. Vaš cilj je še vedno aktivni vulkan Piton de la Fournaise. V bistvu je eden najbolj aktivnih vulkanov sveta. Krater si lahko ogledate s številnih peš poti, vendar svetujemo dobro kondicijo, vodo in pohodne čevlje. Vreme se lahko tu hitro spremeni.
Že sama gora je spektakularna, tudi če trenutno ne bruha. Dviga se preko 2600 metrov visoko in kraljuje celotnemu otoku.

Po ogledu greste na divji jug otoka. Priporočamo postanek na eni izmed plantaž začimb v okolici Saint Philippe ali pa na divjem polotoku Cap Mechant, kjer se črni lavini zidovi borijo z divjim oceanom.

Obroki: zajtrk
Hotel: penzion, 1nočitev
Pot: 25-35 kmDan 5: Petite Ile - Saint Pierre - Cilaos
Čudovita pot, polna kontrastov, vas bo odpeljala v osrčje otoka, do UNESCOve gorske vasice Cilaos. Objemajo jo številni vrhovi, med njimi je še en ognjenik, Piton des Neiges, visok preko 3000 metrov. Območje je pravi magnet za pohodnike, svetujemo 2-urni izlet do razgledne točke Roche Merveilleuse.

Obroki: zajtrk
Hotel: hotel 3*, 2 nočitvi
Pot: 50 km

 


Dan 6: Cilaos

Po napornem raziskovanju otoka imate prost dan. Zagotovo ga boste izkoristili za izlet, saj vas bo čarobna lepota narave prevzela. Po drugi strani pa lahko odkrivate tudi dobrote lokalne kreolske kuhinje in vin.


Dan 7: Cilaos - Saint Gilles

Čaka vas še zahodna obala otoka Reunion, ki jo zaradi mile klime imenujejo tudi Saint Tropez otoka. Tu vas pričakujejo lepe plaže in modrina oceana. Restavracije in trgovine s v peš razdalji od hotela.

Obroki: zajtrk
Hotel: hotel 3*, 1 nočitev
Pot: 70 kmDan : Saint Gilles, odhod

Prevoz na letališče, oddaja avtomobila in polet proti Evropi ali otoku Mauritius za počitnice.