Narodni parki Južne Afrike
od €1.450 + letalo na osebo - 17 dni

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na kratko: 3*-4*

Odhodi: vsak dan iz Ljubljane in bližnjih letališč

Število nočitev: 16

Najboljši čas: preko celega leta - poletje traja od nov do feb, od jul do nov lahko vidite kite, najboljši safari je od maj-sep

Kategorija hotelov: 3-4* za navedeno ceno, ob spremembi cene lahko vključimo hotele višjih ali nižjih kategorij

Priporočamo za: pare, družine, popotnike

 

Paket od €1.450 na osebo (plus letalo)
Cena je informativna, odvisna od zasedenosti kapacitet in termina potovanja

Cena vključuje:

  • 16 nočitev v hotelih 3 in 4* v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
  • najem avtomobila po programu (zavarovanja, neomejeni km)
  • stalno pomoč agentov v Sloveniji pred in med potovanjem

Cena ne vključuje:

  • vstopnin in obrokov ki niso navedeni v programu
  • letalskega prevoza.


Program potovanja:

Dan 1: Prihod v Johannesburg
Johannesburg, Jo’burg, Egoli, Mesto zlata ali Jozi – ogromno imen za ogromno mesto, ki je srce Južne Afrike. Sicer ima mesto dokaj neupravičen sloves grde in nevarne metropole, kljub temu pa so tu predeli in znamenitosti, ki so več kot vredni ogleda. Presenetljivo je Jozi zelo zelen, ima tudi največji urbani nasajeni gozd na svetu, statistično pa je bolj varen kot Cape Town.

Kot pri vseh velemestih, pa se tudi tu velja izogniti določenim predelom. Še posebej vreden ogleda je Muzej Apartheida in Constitution Hill, pa tudi bližnji Soweto. Jozi je živahen, še posebej lep je oktobra in novembra, ko zacvetijo jacarande. Ima prijetno klimo in bogato zgodovino. Gotovo pa je najbolj kozmopolitanski kotiček Afrike.

Korenine mesta so povezane z odkritjem zlata. Pred dobrimi 100 leti so tu odkrili zlato, ki je bilo osnova za razvoj mesta, ki danes šteje med 8 in 10 milijoni ljudi.

Po pristanku boste na letališču prevzeli avtomobil in se odpeljali do hotela. Preostanek dneva je prost, če ne boste preveč utrujenI, si lahko ogledate center.

Pot: cca 275 km / 3 ure


Dan 2: Schoemanskloof - Graskop
Nahajate se v Mpumalangi, izredno slikoviti južnoafriški provinci, ime pa v prevodu pomeni kraj, kjer vzhaja sonce. Narava je tu izredna, gorska pokrajina je polna slapov, gorskih prelazov in bistrih potokov. Tu je tudi panoramska cesta, ki velja za eno najbolj slikovitih v Afriki in na svetu.

Priporočam ogled: Blyde River Canyon, Three Rondavels, God’s Window, Pinnacle rock, Lisbon Falls.

Pot: cca 215 km / 3 ure


Dan 3, 4: Krugerjev narodni park
Svetovno znani Krugerjev narodni park obsega kar dva milijona hektarjev in ponuja edinstveno izkušnjo. Ustanovili so ga leta 1898 da bi zavarovali divjino afriškega Lowvelda. Zaobjema izredno raznoliko pokrajino in je zvezda afriških narodnih parkov. Tu najdete kar 336 vrst dreves, 49 vrst rib, 114 vrst plazilcev, 507 vrst ptic in 147 vrst sesalcev. Tu prebiva kar 1800 levov in slonov ter skoraj 8000 nosorogov. Bogata je tudi dediščina ljudi, ki se je ustvarjala skozi stoletja – od skalnih poslikav do bogatih arheoloških najdišč.

Če bivate v samem narodnem parku (doplačilo), vam v okviru hotela pripadajo tudi vodeni safariji. Sicer pa si park lahko ogledate tudi sami, z avtomobilom.


Dan 5: Krugerjev narodni park - eSwatini
ESwatini, nekdanji Swaziland, je majhna monarhija v južni Afriki, znana po naravnih rezervatih in izredno zanimivi Swazi kulturi. Meri 200 x 130 kilometrov in je ena najmanjših držav Afrike. Kljub majhnosti je zelo raznolika. Swaziji so svoje kraljestvo ustanovili v sredini 18. stoletja.

Priporočam, da si ogledate lokalno tržnico.

Pot: 240 km, 3,5 ure


Dan 6: Swaziland - Hulhuwe - Imfolozi
Vožnja nazaj v Južno Afriko. Vaš cilj je Hluhluwe, vstopna točka v Narodni park Hluhluwe. Popoldne si lahko že privoščite safari.

Hluhluwe je najstarejši naravni rezervat v Afriki. Tudi tukaj živi velikih pet. Veliki napori okoljevarstvenikov so se obrestovali in danes je Hluhluwe dom največje črede belih nosorogov na svetu.

Park lahko obiščete sami – peš, z avtom, ali pa organizirano.

Pot: cca 320 km, 4,5 ure


Dan 7: Narodni park Hulhuwe - Imfolozi
Prost dan za safari.Dan 8: Imfolozi - območje Battlefields
Sicer čudovito naravo KwaZulu-Natal pogosto zasenči krvava zgodovina tega območja. Tu so se odvijale številne krvave bitke Južne Afrike, o čemer pričajo številna pokopališča in spomeniki. 

Pot: 250 km, 4 ureDan 9: Battlefields - narodni park Golden Gate
Narodni park Golden Gate sicer ne slovi po svojem živalskem svetu, vendar pa je narava nekaj posebnega. Park varuje rumene, zlate in rjave klife, ki se dvigajo iz zaobljenih gora.

Pot: 260 km, 3,5 ure
 

Dan 10: Narodni park Golden Gate - Bloemfontein
Predno se odpravite naprej, se sprehodite po razgledni peš poti Holkrans. Dolga je tri kilometre, popelje pa vas do večih pečin in jam. Vaš današnji cilj je Bloemfontein.

Pot: 310 km, 3 ure

 

Dan 11: Bloemfontein - narodni park Mountain Zebra
Rezervat varuje ogrožene gorske zebre. Te zebre so manjše kot sicer, odkar so jih zaščitili, njihovo število pridno narašča. 

Pot: 440 km, 4,5 ure

 

Dan 12: Mountain Zebra - Narodni park Addo
Na jugu vas pričakuje narodni park Addo, ki je znan po svoji populaciji slonov. 

Pot: 220 km, 2,5 ure

 

Dan 13 in 14: Addo - narodni park Tsitsikamma
Začenja se vaše potovanje po Garden Route. Vije se po jugovzhodni obali Južne Afrike od zaliva Mossel Bay na zahodu do Storms River. Že samo ime priča o slikovitosti tega potovanja.

Danes se peljete skozi Narodni park Tsitsikamma. Znan je po svojih gozdovih gigantskega drevesa Outeniqua. Enormna drevesa nespremenjena uspevajo že milijone let. Tsitsikamma zaobjema tudi največji in najstarejši morski rezervat. Obala je pravi raj za fotografe.

Pot: 250 km, 2,5 ure


Dan 15: Tsitsikamma - Swellendam
Knysna je najbolj poznana po dveh slikovitih morskih klifih, ki varujeta vhod v laguno, kamor se izliva tudi istoimenska reka. Danes je Knysna, stisnjena med čudovite plaže in slikovite gozdove, priljubljen počitniški cilj.

V laguni gojijo ostrige, za katere pravijo, da so med najbolj okusnimi na svetu. Tukaj je tudi muzej Milwood, ki prikazuje zgodovino tega območja in pa zlati rudniki Milwood. Še najbolj čarobni pa so verjetno eksotični gozdovi.

Pot: 370 km, 4 ure

 

Dan 16: Swellendam - Capetown
Vožnja ob obali do Capetowna. Če potujete od julija do novembra, se ustavite v Hermanusu, kjer lahko opazujete kite.

Proti večeru prispete v Cape Town. Okolica mesta velja za eno najlepših pokrajin Afrike. Mesto je prava mineštra različnih kultur - indonezijske, francoske, nizozemske, nemške in angleške, ter lokalnih in priseljenih plemen. Mestu na slikovitem polotoku kraljuje dominantna gora Table Mountain, greje ga žareče afriško sonce, objemata pa ga dva oceana: Indijski in Atlantski.

V mestu se srečujejo staro in novo, vzhod in zahod, sever in jug. Nepopisna naravna lepota in številne kulturne zanimivosti bodo zadovoljile vsakega radovednega popotnika.

Pot: 230 km, 2,5 ure

 

Dan 17: Capetown, odhod
Bivanje v Capetownu lahko podaljšate (priporočamo vsaj en dan), sicer pa oddaja avtomobila na letališču in polet proti domu.