potovanje južna Afrika13-dnevno potovanje združuje bisere Južne Afrike, Cape Town z okolico in Krugerjev narodni park ter počitnic na sanjskih Sejšelih. Doživeli boste čarovnijo materinskega mesta Južne Afrike ter se potopili v divjino največjega narodnega parka v Afriki. Potovanje združuje čudovito naravo in raznoliko kulturno dediščino.

Potujete sami, zato je datum odhoda lahko kadarkoli. Med potovanjem imate v naprej rezervirane hotele in avto, sicer pa ste samostojni.

Programe potovanj lahko prilagodimo vašim željam.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem kulture, raziskovalcem in samostojnim popotnikom.

Najbolj primerno obdobje za potovanje v južno Afriko je od maja do oktobra.


 

13 dnevno potovanje od € 2.650 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz bližnjega letališča, nočitve v hotelih 4* po programu (12 nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba. Krugerjev narodni park polpenzion) in najem avtomobila v Južnoafriški republiki (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena je informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaDan 1: Prihod v Cape Town
Dopoldan pristanek na letališču v Cape Townu, prevzem avotomobila na letališču in vožnja v hotel. Ostanek dneva prost za počitek.


Dan 2: Cape Town z okolico
Cape Town je s svojo živahno kozmopolitsko naravo najbolj vroča turistična lokacija južne Afrike. Ljudje pridejo sem uživat v soncu, v zabavi, okušat najboljša vina na planetu, pridelana v okoliških vinogradih, predvsem pa se predajat tistemu neotipljivemu občutku svobode in brezmejnosti, ki Cape Town dela tako drugačnega od drugih mest. Tu se je rodila moderna Afrika in vse polno spomenikov priča o burni zgodovini mesta, zraslega iz majhne naselbine v bližini znamenitega Rta dobrega upanja, ki je z živili oskrbovala ladje nizozemske Vzhodnoindijske družbe na njihovi dolgi poti na Vzhod. Srce mesta in njegov zaščitni znak je Table mountain − Mizasta gora, mogočna, 1086 metrov visoka skalnata vzpetina, zaradi katere si je Cape Town prislužil mesto med peščico svetovnih posebnežev. V primeru primernega vremena se lahko na goro povzpnete z vzpenjačo. V naročju Mizaste gore leži center mesta, imenovan City Bowl, skupek bogatih mestnih četrti, ki so nastale v naravnem amfiteatru gorskega vznožja in se spuščajo v zaliv Table bay.
Priporočamo ogled Two Oceans akvarija blizu turističnega centra mesta Victoria & Alfred Waterfront, ki predstavlja vso raznolikost morskega življenja Atlantskega in Indijskega oceana. Akvarij je ena največjih turističnih atrakcij Cape Town-a in dom več kot 3.000 živečih vodnih živali (morskih psov, rib, želv, pingvinov,…).
Predlagamo ogled morskih levov na otoku Duiker, kjer v naravnem okolju prebiva na stotine teh živali, ogled kolonije pingvinov na Boulders Beach in obisk svetovno znanega rta Dobrega upanja, stične točke Atlantskega in Indijskega oceana ter naravnega rezervata z bujno vegetacijo, številnimi ptičjimi vrstami, endemičnimi vrstami antilop in zebre, pavijani. Priporočamo tudi ogled narodnega botaničnega vrta Kirstenbosch.

Ne zamudite tudi izlet po vinorodnih pokrajinah tega predela Južne Afrike in ogledov zgodovinskih mest Paarl, Franschoek in Stellenbosch in njihove vinorodne pokrajine.

Dan 3: Cape Town - Hoedspruit - Krugerjev narodni park
Zajtrku sledi vožnjado letališča za notranji promet, oddaja avtomobila in polet v Hoedspruit. Po pristanku prevoz hotela. Po želji najem avtomobila (doplačilo).

Dan 4 in 5: Krugerjev narodni park
Na safari (doplačilo) se boste odpravili v odprtih safari vozilih ali peš, kakor vam je ljubše, v obeh primerih z vodnikom zgodaj zjutraj in popoldne.

Dan 6: Krugerjev narodni park - Hoedspruit - Johannesburg
Po zajtrku prevoz do letališča in lep v Johannesburg. Transfer do hotela in nočitev.

Dan 7: Johannesburg - Sejšeli
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na Sejšele.
Po pristaneku na Sejšelih prevoz v hotel na otoku glavnem Mahe.

Dan 8 - 10: počitnice na Sejšelih
Prosto za počitek.

Dan 11: Sejšeli, odhod proti domu
Popoldanski prevoz do letališča in večerni polet proti domu.

Dan 12: pristanek na bližnjem letališču
Fotogalerija