potovanje južna Afrika in Zimbabwe15-dnevno potovanje združuje bisere Južne Afrike, Cape Town z okolico in Krugerjev narodni park ter ogled Viktorijinih slapov. Doživeli boste čarovnijo materinskega mesta Južne Afrike ter se potopili v divjino največjega narodnega parka v Afriki. Potovanje združuje čudovito naravo in raznoliko kulturno dediščino.

Potujete sami, zato je datum odhoda lahko kadarkoli. Med potovanjem imate v naprej rezervirane hotele in avto, sicer pa ste samostojni.

Programe potovanj lahko prilagodimo vašim željam.

Popotovanje priporočamo ljubiteljem kulture, raziskovalcem in samostojnim popotnikom.

Najbolj primerno obdobje za potovanje v južno Afriko je od maja do oktobra.


Potovanje lahko podaljšate s počitnicami na Sejšelih.


 

15 dnevno potovanje od € 2.450 na osebo


Cena vključuje letalsko vozovnico iz bližnjega letališča, nočitve v hotelih 4* po programu (14 nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba. Krugerjev narodni park polpenzion) in najem avtomobila (vključene so vse takse in zavarovanja, ni obveznih doplačil na licu mesta).

Cena je informativna in je odvisna od prostih kapacitet.


Program potovanja

FotogalerijaDan 1: Prihod v Johannesburg
Po pristanku na mednarodnem letališču prevzem avtomobila in vožnja do izbranega hotela v mestu. Namestitev.
Prosto popoldne za ogled mesta.

Dan 2: Johannesburg
Zjutraj predlagamo izlet v Soweto, popoldne pa ogled Pretorije. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

Dan 3: Johannesburg - Hoedspruit - Krugerjev narodni park
Zajtrku sledi vožnjado letališča za notranji promet, oddaja avtomobila in polet v Hoedspruit. Po pristanku prevoz do rezervata Motswari, ki je del velikega Krugerjevega narodnega parka. Nastanitvi in kosilu sledi safari. Zvečer povratek v lodge, večerja in nočitev.

Dan 4: Krugerjev narodni park
Na safari (doplačilo) se boste odpravili v odprtih safari vozilih ali peš, kakor vam je ljubše, v obeh primerih z vodnikom zgodaj zjutraj in popoldne.

Dan 5: Krugerjev narodni park - Hoedspruit - Durban
Po zajtrku prevoz do letališča in let v Durban, kjer si boste privoščili še nekaj dni počitka na plaži.
Po pristanku organiziran prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

Dan 6 - 8 dan: Durban
V naslednjih dneh boste imeli dovolj časa in veliko možnosti za spoznavanje teh krajev, njihovih čarov in njihovih prebivalcev.

Dan 9: Durban - Cape Town
Po zajtrku organiziran prevoz do letališča in let do Cape towna. Po pristanku prevzem avtomobila na letališču in prevoz do hotela, nastanitev in prosto do večera. Nočitev.

Dan 10: Cape Town
Današnji dan je namenjen ogledu polotoka. Oglejte si morske leve na otoku Duiker, kjer v naravnem okolju prebiva na stotine teh živali, kolonijo pingvinov na Boulders Beach in obiščite svetovno znani rta Dobrega upanja, stično točko Atlantskega in Indijskega oceana. Zelo priporočamo tudi obisk naravnega rezervata z bujno vegetacijo, številnimi ptičjimi vrstami, endemičnimi vrstami antilop, zebrami, pavijani,…

Sledi povratek v hotel in nočitev.

Dan 11: Cape Town z okolico
Danes vam priporočamo vožnjo po vinorodnih pokrajinah tega predela Južne Afrike. Obiščite zgodovinska mesta Paarl, Franschoek in Stellenbosch in njihove vinorodne pokrajine. Nujno pa se seveda ustavite tudi v vinskih kleteh in si privoščite pokušino svetovnih južnoafriških vin.

Zvečer povratek v hotel in nočitev.

Dan 12: Cape Town
Ogled mesta, ki je s svojo živahno kozmopolitsko naravo najbolj vroča turistična lokacija južne Afrike. Ljudje pridejo sem uživat v soncu, v zabavi, okušat najboljša vina na planetu, pridelana v okoliških vinogradih, predvsem pa se predajat tistemu neotipljivemu občutku svobode in brezmejnosti, ki Cape Town dela tako drugačnega od drugih mest. Tu se je rodila moderna Afrika in vse polno spomenikov priča o burni zgodovini mesta, zraslega iz majhne naselbine v bližini znamenitega Rta dobrega upanja, ki je z živili oskrbovala ladje nizozemske Vzhodnoindijske družbe na njihovi dolgi poti na Vzhod. Srce mesta in njegov zaščitni znak je Table mountain − Mizasta gora, mogočna, 1086 metrov visoka skalnata vzpetina, zaradi katere si je Cape Town prislužil mesto med peščico svetovnih posebnežev. V primeru primernega vremena priporočamo vzpon na goro z vzpenjačo (doplačilo). V naročju Mizaste gore leži center mesta, imenovan City Bowl, skupek bogatih mestnih četrti, ki so nastale v naravnem amfiteatru gorskega vznožja in se spuščajo v zaliv Table bay.
Popoldan obiščiteTwo Oceans akvarij blizu turističnega centra mesta Victoria & Alfred Waterfront, ki predstavlja vso raznolikost morskega življenja Atlantskega in Indijskega oceana. Akvarij je ena največjih turističnih atrakcij Cape Town-a in dom več kot 3.000 živečih vodnih živali (morskih psov, rib, želv, pingvinov,…).

Povratek v hotel. Nočitev.

Dan 13: Cape Town - Viktorijini slapovi
V jutranjih urah vožnja do letališča, oddaja avtomobila in let do mesta Victoria falls v Zimbabveju.
Pristanku na letališču, prevzem avtomobila in prevoz do hotela. Nastanitev. Hotel ima eno najboljših lokacij v mestu, saj iz sobe lahko vidite dvigajočo se vodo slapov, tako blizu so. Preostanek dneva je prosto. Nočitev.

Mesto Victoria falls leži na SZ Zimbabveja, ob meji z Zambijo. Zaradi velikega števila avanturističnih aktivnosti je izjemno popularno. Proti doplačilu si boste lahko ogledali slapove peš ali iz helikopterja, kakor vam je ljubše, se udeležili celodnevnega ali poldnevnega raftinga, šli na bungee jumping, canoeing, na ribarjenje, izlet z ladjico ob sončnem zahodu, jet boat safari, zip line, na izlet v lokalno vas in še in še.

Do slapov se lahko sprehodite tudi sami. Za ogled je potrebno plačati le vstopnino v narodni park.

Dan 14: Viktorijini slapovi
Prost dan.

Dan 15: Pot proti domu ali podaljšanje počitnic
Po zajtrku oddaja avtomobila na letališču in let proti domu ali podaljšanje počitnic.Fotogalerija