MAURITIUS - kam na izlet?

Mauritius je vulkanski otok, ki s svojimi naravnimi znamenitostmi nikogar ne pusti ravnodušnega. Otok z mirnimi in veselimi prebivalci z različnih kultur, je odlična destinacija za vse popotnike. Otok je že 55 let neodvisen in ni samo odlična destinacija za pare ampak tudi nepozabna izkušnja za družine.
Pripravili smo nekaj napotkov kaj na Mauritiusu ne smete zamuditi.
 
Black River Gorges
Je največji nacionalni park v državi in največji zaščiteni gozd na Mavriciju. Park vas bo presunil s širokim prostranstvom gozda in visokogorja, njegov namen pa je ohranjanje bogate raznolikosti divjih živali na otoku. Park je vsekakor vreden ogleda, zato ga nikar ne izpustite.
 
 
Narodni park Black River Gorges z več kot 6500 hektarji narave je dom naravnih zakladov, ki so vsak bolj fascinantni od drugega. Ponaša se z 9 vrstami različnih endemičnih živali in 150 vrstami rastlin. Ta naravni park je nedvomno ena od atrakcij Mauritiusa, ki si jih je treba ogledati: tropsko vzdušje, čista narava, pa tudi paleta vzvišenih barv znotraj njegove raznolike pokrajine.
Označene poti vam omogočajo, da se podate v osrčje parka. Od koder boste lahko občudovali razgled na ocean. Nacionalni park Black River Gorges poleg svojega nebeškega videza ponuja izkušnje, ki jih lahko delite z družino.
 
Najboljše 3 dejavnosti nacionalnega parka Black River Gorges, ki jih ne smete zamuditi so pohodništvo, vožnje z gorskimi kolesi ter soteskanje za iskalce vznemirjenja, vedno je na voljo nekaj, kar bo zadostilo za vse okuse!
 
Ile aux Cerfs
Je slikovit otok z neokrnjeno naravo, ki se razprostira na 87 hektarjih ob vzhodni obali Mavricija. Znan je po svojih belih peščenih plažah, turkiznih lagunah in široki ponudbi restavracij, vodnih športov in drugih aktivnostih.
 
 
Ile aux Cerfs vas vabi, da se sprostite na čudovitih belih peščenih plažah, v senci palm, ob pogledu na turkizno morje oceana, katerega prosojnost vas spodbuja k potapljanju, pa tudi k številnim vodnim aktivnostim.
Plaže in vodni športi niso edini zaklad Ile aux Cerfs! Poleg njegovih čudovitih plaž boste med sprehodom po osrčju otoka odkrili bogato tropsko vegetacijo, mangrove in celo slapove, dostopne s čolnom.
Če pa ste ljubitelj golfa, preizkusite golf zelenico na enem najbolj znanih golf igrišč na svetu: golf igrišču Touessrok, ki združuje tehniko in izjemne panorame.
 
Casela Nature Park
Ta park je odličen za družine, saj ponuja nešteto aktivnosti za otroke. Park vključuje živalski vrt, ptičnico, zipline, majhno kmetijo, ribolov na tilapijo, vožnjo s štirikolesniki, 4D kino, safari, tobogane ipd. Super dogodivščina je v tem čudovitem okolju z zanesljivo infrastrukturo zagotovljena.
 
 
Park ima več kot 1800 živali, od katerih so nekatere endemične za otok. Dan v naravnih parkih Casela vam bo dal priložnost, da se povežete z naravo in komunicirate s številnimi živalskimi vrstami.
Vrhunec in najboljši del tega paketa je nedvomno aktivnost Sprehod z levi - osupljiva, čudovita in enkratna življenjska izkušnja. Biti v tako neposredni bližini teh veličastnih bitij vam bo zagotovo zaigralo srce. Pod nadzorom in vodstvom skrbnikov se boste z levi ne le sprehajali, temveč se jih boste tudi dotikali in božali!
 
Chamarel
Je očarljiva vasica, ki slovi po svojih slikovitih razgledih in edinstvenih geoloških značilnostih, zaradi česar je eden izmed najbolj priljubljenih krajev na otoku.

 
La Vanille Nature Park
V tem parku divjih živali boste odkrili želve, krokodile, različne vrste metuljev in žuželk v insektariju, opice, legvane in jelene v bujni pokrajini južnega Mauritiusa. Vaši otroci bodo presenečeni, ko bodo videli kajmane v živo in opazovali hranjenje krokodila, ki je glavna atrakcija parka.
 
 
Naravni park La Vanille je 3,5 hektarjev velik rezervat, ki se nahaja na jugu otoka in obstaja od leta 1985. V središču je ohranjanje narave in dobrobit različnih živalskih vrst, ki živijo v parku. Voden ogled parka je odlična priložnost, da se prepustite domišljiji, ki vas popelje sto let nazaj, kjer je bil Mauritius prekrit le z gozdovi in je bilo živali mogoče najti povsod po otoku. Brezplačni vodeni ogledi so na voljo vsakih 30 minut.
Park je poln palm in velikanskih bambusov, kateri ustvarjajo bujno zeleno okolje za tisoče nilskih krokodilov. Želve velikanke Aldabra živijo na pol svobodi, ena izmed njih je Domino, ki je stara več kot 100 let in tehta 275 kg.
V parku so živeče živalske vrste, ki jih boste lahko srečali med obiskom: želve, legvani, nilski krokodili, koze, mavricijski netopirji, ovce, lemur Catta, pavi, gosi, kajmani in aligatorji.
 
Le Morne
Je pristna ribiška vasica na jugu otoka, postavljena za slovito goro Le Morne Brabant, ki jo je UNESCO uvrstil na seznam svetovne dediščine. Je odlična destinacija za oddih od mestnega vrveža.
 
 
Le Morne je med obalnim ribolovom in obdelovanjem zemlje ohranil vso pristnost majhne vasi na Mauritiuu. Domačini obiščejo Le Morne, da pobegnejo pred vrvežem mestnega življenja, poslušajo glasbo in ponovno odkrijejo Mavricijsko sladkost življenja, ki postopoma izginja iz pokrajine otoka.
Čeprav sta polotok Le Morne in južna obala dom ducat hotelov, ki so paradni konj luksuznega turizma na Mauritiusu, se zdi, da se turistična industrija ni opomogla v korist sosednjih vasi. Vas Le Morne in številne majhne sosednje vasi še vedno nudijo zavetje prebivalcem Mauritiusa v lesenih in majhnih kočah.
Le Morne je vas na Mauritiusu, ki se nahaja v okrožju Riviere Noire na jugu Mauritiusa in se nahaja približno 60 km ali uro in pol vožnje od glavnega mesta Port-Louis. Mednarodno letališče je oddaljeno približno 55 km, vožnja pa traja približno 1 uro in 15 minut.
Temperature so prijetne vse leto, povprečne temperature se gibljejo od 22 °C v juliju do 28 °C v januarju. Tudi temperatura morja je prijetna vse leto in se giblje od 24° C do 28° C. Najbolj deževni meseci so od januarja do marca in je tudi najbolj vroč mesec v letu.
 
Le Morne - Kaj početi
Med različnimi aktivnostmi, v katerih lahko uživate v regiji Morne, ostaja pohodništvo med najbolj izpolnjujočimi. Če ste željni adrenalina, če želite raziskovati in odkrivati suženjske poti in skrivališča, je pohod na Le Morne Brabant obvezen.
 
Edinstvena izkušnja je tudi plavanje z delfini,k i živijo v jatah in jih lahko zgodaj zjutraj opazujete, kako sproščeno plavajo (na zahodni obali Mauritiusa).
 
Flic En Flac
Je plaža na zahodni obali otoka z belim peščenim peskom in sinje modrim morjem. Je priljubljena turistična točka in vrhunska počitniška destinacija.
 
 
Flic en Flac leži ob zahodni obali Mauritiusa in je postal drugo turistično območje Mauritiusa po Grand Baieju.
 
Zahodna obala Mauritiusa se je razvijala precej počasneje kot severna regija, a kljub temu so se čudovite vasi, kot je Flic en Flac, razvile iz majhnih ribiških vasic v majhna mesta, ki so pridobila sloves vrhunske počitniške destinacije.
Danes je Flic en Flac zelo priljubljena destinacija, ki privablja tako turiste kot domačine Mauritians.
Flic en Flac je odličen kraj za preživljanje počitnic, kjer boste našli odlične plaže, številne vodne trombe in mirno okolje za popolno sprostitev. Ponuja prijetno in očarljivo okolje s čudovitimi belimi peščenimi plažami in čudovitimi modrimi lagunami. Ob njeni zelo dolgi plaži je veliko restavracij, hotelov, trgovin in centrov.
Nahaja se v okrožju Black River na zahodni obali otoka Mauritius, približno 15 km južno od Port Louisa, glavnega mesta Mauritiusa. Najdemo ga med vasjo Albion na severu ter Tamarin in Black River na jugu. Vožnja od Flic en Flac do Port Louisa traja približno 30 minut, medtem ko vožnja do letališča traja približno 1 uro.
 
Izlet z ladjico
Kaj je bolje od obiska akvarija? Izlet z ladjico s steklenim dnom! Vkrcajte se s svojo družino ter raziskujte podvodni svet skozi steklena tla ladjice, lahko pa se tudi odpravite potapljat. To je hkrati lepa izkušnja in zabaven način za spoznavanje tropskih podvodnih živali.
 
 
Seven Coloured Earths
To je geološka formacija in pomembna turistična atrakcija v ravnici Chamarel v okrožju Rivière Noire na jugozahodnem Mauritiusu. Gre za razmeroma majhno območje peščenih sipin, ki obsega pesek sedmih različnih barv (rdeča, rjava, vijolična, zelena, modra, vijolična in rumena). Ta različno obarvan pesek se spontano useda v različne plasti tako sipine dobijo črtasto barvo.